Напишете дума/думи за търсене

Кога е важно да се подхранват овошките

Внасянето на торовете се определя от следните фактори:

* възможност за усвояване на хранителните вещества;

* растеж на основните корени;

* срок на узряване на плодовете;

* подвижност на хранителните елементи в почвата;

* воден режим и други.

Оборският тор се внася преди есенното окопаване на почвата. Заедно с него се тори и с макроелементите фосфор, калий и магнезий.

Азотните торове, които са бързо разтворими и с голяма подвижност, се внасят неколкократно през вегетацията на дръвчетата. Така те се усвояват по-ефективно, без да се стигне до изнасянето им извън зоната на обсег на корените.

Сроковете на внасянето на азота се определят въз основа на някои фактори, които трябва да се вземат под внимание. Тъй като елементът е отговорен за растежа, то той е необходим рано през пролетта. След това е важен през лятото за нарастване и изхранване на плодовете, както и за залагането на плодните пъпки за следващия сезон.

Затова азотното торене се извършва на няколко пъти. Препоръката е половината до 2/3 от нормата да се внесе в началото на вегетацията – края на февруари – началото на март. Останалата част се подава в края на май – началото на юни.

Азотът може да се внесе и на три норми, като последната се подава през есента. В този случай дозата се разпределя: 1/2 : 1/4 : 1/4.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Петков & Василев нямат нищо общо нито с Макрон, нито с Блеър. Но и промяната, и статуквото у нас са провалени, затова не бива да сме придирчиви към проекта Още акценти: Популисти са - не говорят по-зле от Борисов или от Слави Трифонов Взимането на партии на концесия е много притеснително Превръщаме се в политическо блато
Вижте първите страници на "24 часа" от 21 септември през годините до днес. Заглавията са интересни - спомнете си през какво преминаваше България. И сюжети, които обясняват защо сме там, където
До началото на 90-те години Чък Норис вече има изградена кариера, но един сериал го превръща в огромната сензация за поколения зрители. Той играе главния герой в “Уокър: тексаският рейнджър” повече от осем години и толкова се слива с персонажа си, че ще е много трудно човек да си представи някой друг в тази роля

Градина 24 / Дръвчета