Напишете дума/думи за търсене

Последни цветни задачки за юли

Жега, дъжд, високи температури, ниски температури, градушки, бури, рекорди и какво ли още не ни поднесе този летен сезон. Когато нещо не върви, все обвиняваме времето, а всъщност и ние можем да предприемем някакви мерки. 

Например да засенчим цветята в най-горещите часове от деня, за да не се повреждат най-нежните листенца. Или да се опитаме да променим графиците за напояване, торене, резитби и т.н.

В този ред на мисли, не спирайте да пензирате връхчетата на каскадните петунии и калибрахоето, а и на останалите цветя с обилен цъфтеж. Те ще ви радват още дълго.

Почиствайте редовно прецъфтелите цветове, за да освобождавате място за нови пъпки. А ако сте решили да събирате семена, уверете се, че не отглеждате хибриди. Иначе ще останете разочаровани.

Следете състоянието на цветята и най-вече на розите. Маната, черните листни петна, ръждата и гниенетата тепърва ще се активират сериозно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Петков & Василев нямат нищо общо нито с Макрон, нито с Блеър. Но и промяната, и статуквото у нас са провалени, затова не бива да сме придирчиви към проекта Още акценти: Популисти са - не говорят по-зле от Борисов или от Слави Трифонов Взимането на партии на концесия е много притеснително Превръщаме се в политическо блато
Вижте първите страници на "24 часа" от 21 септември през годините до днес. Заглавията са интересни - спомнете си през какво преминаваше България. И сюжети, които обясняват защо сме там, където
До началото на 90-те години Чък Норис вече има изградена кариера, но един сериал го превръща в огромната сензация за поколения зрители. Той играе главния герой в “Уокър: тексаският рейнджър” повече от осем години и толкова се слива с персонажа си, че ще е много трудно човек да си представи някой друг в тази роля

Градина 24 / Цветя