Напишете дума/думи за търсене

НАПРАВИ СИ САМ: Декорация на стена с дървени „керемиди“

Ако искате да украсите външните стени на лятна вила, къща, беседка и т.н. по оригинален начин, съветваме ви да го направите с дървени "керемиди".

Защо "керемиди"? Защото това е покривен материал! Всъщност идеята, че се припокриват една с друга, ги прави да изглеждат като керемиди.

През колониалните времена, докато в Европа са строили покривите със слама, тикли и керемиди, в Северна Америка материалът е заместен от дървени плочки. Там дървеният материал бил в изобилие, а освен това е лек, работи се с прости инструменти и е лесно за инсталиране. Оттам идва и стилът Shinglewood, подходящ за покриви и стени.

Необходими материали:

* кедрова дъска (можете да използвате дъски от различни дървесни видове);

*пирони.

* Авторът на канала в YouTube Майкъл Алм сподели опита си с декорирането на външни стени.

Подготвяме материала 

Стилът се разделя на подстилове
Стилът се разделя на подстилове

Първата стъпка е да подготвите дървените плочки – нарязваме ги на парчета с еднаква дължина.

Обърнете внимание: ширината на детайлите може да е различна, тъй като те ще бъдат регулирани вече на място.

Монтаж 

Монтажът на дървени "плочки" се извършва отдолу нагоре. Прикрепяме заготовките към стената и ги забиваме.

В този случай можете да използвате както обикновени пирони и чук, така и пневматичен пистолет/такер за забиване на пирони.

Оригинален стил 

Ако желаете, можете да направите външното покритие още по-оригинално.

За да направите това, просто трябва леко да промените формата на заготовките (да ги изострите от едната страна) и да оформите шаблон в централната част на стената.

Нужно е покритие 

На последния етап остава само да боядисате дървените керемиди с фасадна боя или просто да покриете дървото с акрилен лак.

Такова декоративно покритие изглежда страхотно на фасадата на лятна вила или къща, беседка или помощна барака, но е малко вероятно да е подходящо на закрито.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Капитанът на младежкия национален Владимир Николов отбор вкара първия си гол за австрийския "Адмира Вакер". Българският нападател се появи в 61-ата мин на терена в контролата срещу доминатора във футбола на алпийската държава и 11 мин по-късно откри резултата. Редвоното време завърши 1:0 за тима на Николов
Тази пролет негов колега от Ню Йорк спаси живота на 3-месечно бебе Какво се сещате, като чуете SWAT? Разбира се, веднага се хващаме за емблематичния сериал "Специален отряд" от 2003 година на режисьора Кларк Джонсън, който пък е римейк на друг едноименен сериал от 1975-а. Сюжетът е една екшън история, в чийто център е полицай от Лос Анджелис
Сърбия спря мината за ценния метал, май заради това се разбуни и Казахстан “Златото на XXI век”. Така бе кръстен литият неотдавна. Алкалният метал наистина става безценен заради огромното си приложение във всички сфери на живота. И най-вече заради очаквания скок към електромобилите в Европа. Точно заради него цената на акумулаторите падна в пъти

Градина 24 / Дизайн