Напишете дума/думи за търсене

6 растения - кислородни бомби, които трябва да имате в дома си

Спатифилум Снимка: 24 часа - архив

Когато подреждаме жилището си, купуваме мебели или различни предмети за украса, не се замисляме дали така няма да влошим качеството на въздуха в дома си.

За всичко са виновни различни вещества, които са в състояние да излъчват новите ни придобивки. Електрическите уреди, ламинираният паркет, балатумът и дори обикновените хартиени салфетки могат да съдържат следи от формалдехид, които влизат в контакт с въздуха в жилището.

Нашите зелени стайни любимци ще помогнат да запазим въздуха по-чист. Много растения са в състояние да го пречистват, улавяйти прах, дим и други частици и тежки съединения, които са опасни за здравето.

Ето 6-те най-добри растения, които трябва да имате в дома си:

Алоето

Алое  Снимка: Архив
Алое Снимка: Архив

е чудесно растение за повишаване нивата на кислород в жилището. Освен това поглъща въглероден диоксид, въглероден окис и формалдехид. Едно алое може да направи това, което могат да постигнат девет биологични пречистватели на въздух.

Фикусът

Фикус (Ficus)  Снимка: Архив
Фикус (Ficus) Снимка: Архив

е много лесно за поддържане растение, защото не се нуждае от много светлина. Той е ефективен, когато става въпрос за отстраняване на формалдехид от въздуха. Но внимавайте, ако имате малки деца или домашни любимци, защото листата могат да бъдат отровни.

Обикновен бръшлян

(Hedera Helix) – въпреки, че у нас има поверие, че бръшлян не се гледа в къщата, трябва да се знае , че той премахва 60% от токсините във въздуха в рамките на шест часа.

Зелена лилия

Хлорофитум  Снмка: 24 часа - архив
Хлорофитум Снмка: 24 часа - архив

Chlorophytum – Това растение има способността да фотофотосинтезира при минимална светлина. Хлорофитумът е отличник в поглъщането на токсини от въздуха като формалдехид, стирен и въглероден оксид, както и бензен. Едно растение пречиства ефективно въздуха в пространство от 200 квадратни метра.

Сансевиерия

Познато още като свекървин език, змийско цвете, меч или дяволски език, това растение е практически неунищожимо и е чудесно да го имате в дома си. То е много стабилно и изисква много малко светлина за фотосинтеза. Освен че премахва токсините, растението е подходящо за спалнята, тъй като произвежда кислород през нощта.

Спатифилум

 Това красиво стайно растение, известно още като лилия на мира или женско щастие, филтрира формалдехида от въздуха, както и трихлоретилена. Обича влагата и се нуждае от често опръскване, не понася течението. През зимата се нуждае от ярка светлина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Капитанът на младежкия национален Владимир Николов отбор вкара първия си гол за австрийския "Адмира Вакер". Българският нападател се появи в 61-ата мин на терена в контролата срещу доминатора във футбола на алпийската държава и 11 мин по-късно откри резултата. Редвоното време завърши 1:0 за тима на Николов
Тази пролет негов колега от Ню Йорк спаси живота на 3-месечно бебе Какво се сещате, като чуете SWAT? Разбира се, веднага се хващаме за емблематичния сериал "Специален отряд" от 2003 година на режисьора Кларк Джонсън, който пък е римейк на друг едноименен сериал от 1975-а. Сюжетът е една екшън история, в чийто център е полицай от Лос Анджелис
Сърбия спря мината за ценния метал, май заради това се разбуни и Казахстан “Златото на XXI век”. Така бе кръстен литият неотдавна. Алкалният метал наистина става безценен заради огромното си приложение във всички сфери на живота. И най-вече заради очаквания скок към електромобилите в Европа. Точно заради него цената на акумулаторите падна в пъти

Градина 24 / Цветя