Напишете дума/думи за търсене

6 растения - кислородни бомби, които трябва да имате в дома си

Спатифилум Снимка: 24 часа - архив

Когато подреждаме жилището си, купуваме мебели или различни предмети за украса, не се замисляме дали така няма да влошим качеството на въздуха в дома си.

За всичко са виновни различни вещества, които са в състояние да излъчват новите ни придобивки. Електрическите уреди, ламинираният паркет, балатумът и дори обикновените хартиени салфетки могат да съдържат следи от формалдехид, които влизат в контакт с въздуха в жилището.

Нашите зелени стайни любимци ще помогнат да запазим въздуха по-чист. Много растения са в състояние да го пречистват, улавяйти прах, дим и други частици и тежки съединения, които са опасни за здравето.

Ето 6-те най-добри растения, които трябва да имате в дома си:

Алоето

Алое  Снимка: Архив
Алое Снимка: Архив

е чудесно растение за повишаване нивата на кислород в жилището. Освен това поглъща въглероден диоксид, въглероден окис и формалдехид. Едно алое може да направи това, което могат да постигнат девет биологични пречистватели на въздух.

Фикусът

Фикус (Ficus)  Снимка: Архив
Фикус (Ficus) Снимка: Архив

е много лесно за поддържане растение, защото не се нуждае от много светлина. Той е ефективен, когато става въпрос за отстраняване на формалдехид от въздуха. Но внимавайте, ако имате малки деца или домашни любимци, защото листата могат да бъдат отровни.

Обикновен бръшлян

(Hedera Helix) – въпреки, че у нас има поверие, че бръшлян не се гледа в къщата, трябва да се знае , че той премахва 60% от токсините във въздуха в рамките на шест часа.

Зелена лилия

Хлорофитум  Снмка: 24 часа - архив
Хлорофитум Снмка: 24 часа - архив

Chlorophytum – Това растение има способността да фотофотосинтезира при минимална светлина. Хлорофитумът е отличник в поглъщането на токсини от въздуха като формалдехид, стирен и въглероден оксид, както и бензен. Едно растение пречиства ефективно въздуха в пространство от 200 квадратни метра.

Сансевиерия

Познато още като свекървин език, змийско цвете, меч или дяволски език, това растение е практически неунищожимо и е чудесно да го имате в дома си. То е много стабилно и изисква много малко светлина за фотосинтеза. Освен че премахва токсините, растението е подходящо за спалнята, тъй като произвежда кислород през нощта.

Спатифилум

 Това красиво стайно растение, известно още като лилия на мира или женско щастие, филтрира формалдехида от въздуха, както и трихлоретилена. Обича влагата и се нуждае от често опръскване, не понася течението. През зимата се нуждае от ярка светлина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хипертермията е спешно състояние - в 10 до 50% е фатално и има лоши последици при голяма част от оцелелите. Докато дойде лекар: преместване на хладно място, разсъбличане, намокряне на кожата. Дори при успешно лечение пълното възстановяване на вътрешните органи може да отнеме от 2 месеца до една година
Григор Димитров ще играе и на двойки на турнира от категорията "Мастърс 1000" в Синсинати (САЩ). Българският тенисист отново ще участва с Андрей Рубльов (Рус). Двамата срещат Даниел Евънс (Вбр) и Джон Пиърс (Авл). При победа Димитров и Рубльов ще играят с Марсел Гранойерс (Исп) и Орасио Себайос (Арж), от които загубиха на "Мастърс 1000" в Монреал
"Ботев" (Пловдив) изпусна победата в битката за Тракия - водеше на "Берое" с 1:0 в Стара Загора до 90-ата мин, но допусна изравнително попадение и мачът от 6-ия кръг на Първа лига завърши 1:1. За гостите от Пловдив беше точен Антоан Бароан в 49-ата мин. Абубакар Тунгара отбеляза за старозагорци в самия край

Градина 24 / Цветя