Напишете дума/думи за търсене

Маргариткоподобни и малко познати

Има поне 10-ина различни тревисти растения, които имат маргаритоподобни цветчета.

На анациклуса са бели. Растението е издръжливо, но не понася подгизнала почва, затова направете добър дренаж. Обича ярко слънце.

Антемисът е подобен, но с жълти цветчета.

Фелицията също е с маргаритоподобни цветове, те са обагрени в синьо с жълто око по средата. Пъпки се разтварят от юли до октомври.

Биденсът е сравнително ново цвете, селектирано е от обикновена трева през 90-те години на миналия век. Независимо дали лятото е хубаво или не, над насечените му листа от май до средата на октомври се разтварят ярко жълти цветчета. Може да се отглежда като почвопокривно или във висящи кошници. Вирее на слънце или на лека сянка. Трябва да се полива редовно и обилно.

Брахикомето изглежда нежно на вид, но е доста издръжливо растение. Обича ярко слънце и почва с добри дренажни свойства. Цъфти с бели, розови, лилави или сини цветчета от началото на лятото до края на септември.

Каландринията е нежно цветенце, което е невзрачно, докато не цъфне. Тогава се оцветява цялото в пурпурно от цветовете, които са толкова обилни, че скриват листата. Предпочита суха песъчлива почва, много слънце и завет.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Събота, 30 юли Плуване 4,30 ч, Йосиф Миладинов, 100 м бътерфлай, финал  Бокс 11,30 ч, Даниел Асенов - Габриел Ескобар (Исп), кат. до 52
Някои от най-добрите е-платформи за обучение по математика Алгоритмите отчитат как се справя ученикът Променяш уравнението и на мига графиката се извива Дигиталната среда, в която са потънали учениците, променя драстично преподаването и усвояването на знанията. Днешните родители, които са били ученици преди 30 или 40 години
Комитетът за световното наследство на ЮНЕСКО добави във вторник 13 културни обекта от Азия, Африка, Арабския регион, Латинска Америка и Европа към списъка на световното наследство, съобщи "Радио Китай". Сред тях са древният град Долавира в Индия, който е един от най-добре опазените селища от периода 3000 – 1500 пр.Хр

Градина 24 / Цветя