Напишете дума/думи за търсене

Капково напояване в двора или на вилата

Това е най-сигурният начин водата да стигне до растенията в точния момент

За всяко по-жежко лято напояването е най-важно, за да приберем хубави плодове и зеленчуци.

Да не говорим, че все по-често агрометеоролозите ни предупреждават да очакваме летни горещи периоди с рязко повишаване на температурите до критични стойности.

Капковото напояване безспорно е най-перспективният начин за доставка на вода до земеделските култури в двора или на вилата.

Това е особено важно за места, които обикновено посещаваме в края на седмицата, а в тях сме заложили на очаквани вкусни домашни зеленчуци, овошки и грозде.

Важно е да знаем:

* При този вид поливане загубите на вода са най-минимални. Това е така, защото водата се доставя на точното място в необходимото количество и в най-подходящия период за развитие на културите в градината. По този начин и почвената влага се усвоява най-пълно от растенията, които отглеждаме, защото е около кореновата им система.

* Другото голямо предимство на капковото поливане е работата при ниско налягане на водата. Според агрономи и хидромелиоратори необходимото налягане в повечето случаи е в рамките на 0,9 - 1,5 атмосфери.

* На трето място направата на подобна инсталация е по силите на почти всеки по-грамотен технически собственик, а вече не би струвало скъпо някой да му я монтира. Още през първата година тя ще се изплати с икономията на вода и получената в повече продукция.
Поддържането на капковата дворна система въобще не е трудно и сложно. Така че предимствата са доста и безспорни.

Предимствата на капковото поливане отдавна са доказани при всички видове култури в двора
Предимствата на капковото поливане отдавна са доказани при всички видове култури в двора
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Някои от най-добрите е-платформи за обучение по математика Алгоритмите отчитат как се справя ученикът Променяш уравнението и на мига графиката се извива Дигиталната среда, в която са потънали учениците, променя драстично преподаването и усвояването на знанията. Днешните родители, които са били ученици преди 30 или 40 години
Комитетът за световното наследство на ЮНЕСКО добави във вторник 13 културни обекта от Азия, Африка, Арабския регион, Латинска Америка и Европа към списъка на световното наследство, съобщи "Радио Китай". Сред тях са древният град Долавира в Индия, който е един от най-добре опазените селища от периода 3000 – 1500 пр.Хр
Новак Джокович се размина с мечтата си за "Златен шлем" в тениса. Водачът в ранглистата водеше със сет и пробив срещу Александър Зверев (Гер), но позволи на съперника си да направи серия от 8 поредни гейма и загуби 6:1, 3:6, 1:6 на олимпийския турнир в Токио. Зверев е първият германски финалист на олимпиада след Томи Хаас през 2000 г

Градина 24 / Дръвчета