Напишете дума/думи за търсене

Как да си направим сами система за капково напояване

Нужни са малко умения и материали

Когато започнем да изграждаме дворната капкова инсталация са нужни малко умения и неголям набор от материали, уверяват читатели, които вече са го направили и са много доволни.

За изграждането на една капкова напоителна система са необходими:

* Водоизточник - в случая върши работа и помпа за ниско налягане.

* Основен водопровод, които ще се използва за отвеждане на водата от водоизточника до напоявания участък. Водопроводът спокойно може да бъде от ПВЦ материали – половин или един цол.

* От всеки един строителен магазин днес вече могат да се купят тръбопроводите с вградените в тях капкообразуватели.

* За поливане в малки оранжерии на зеленчуци, цветя и др. за предпочитане е лентовият маркуч с вградени капкообразуватели, който е евтин, лек, лесен за работа и удобен за разполагане.

* В масовия случай капкообразувателите пропускат 1,4 л вода на час и са разположени на 30 см един от друг по дължината на маркуча, но може и повече.

* Полагането на лентовия маркуч започва, когато всички растения вече са разсадени на постоянното място. При поставянето му трябва в максимална степен да се избягват прегъвания, които биха пречили на спокойното преминаване на водата.

Лентовите маркучи са евтини и леки, по тази причина са за предпочитане
Лентовите маркучи са евтини и леки, по тази причина са за предпочитане
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Събота, 30 юли Плуване 4,30 ч, Йосиф Миладинов, 100 м бътерфлай, финал  Бокс 11,30 ч, Даниел Асенов - Габриел Ескобар (Исп), кат. до 52
Комитетът за световното наследство на ЮНЕСКО добави във вторник 13 културни обекта от Азия, Африка, Арабския регион, Латинска Америка и Европа към списъка на световното наследство, съобщи "Радио Китай". Сред тях са древният град Долавира в Индия, който е един от най-добре опазените селища от периода 3000 – 1500 пр.Хр
Новак Джокович се размина с мечтата си за "Златен шлем" в тениса. Водачът в ранглистата водеше със сет и пробив срещу Александър Зверев (Гер), но позволи на съперника си да направи серия от 8 поредни гейма и загуби 6:1, 3:6, 1:6 на олимпийския турнир в Токио. Зверев е първият германски финалист на олимпиада след Томи Хаас през 2000 г

Градина 24 / Зеленчуци