Напишете дума/думи за търсене

Актуални дейности в зеленчуковите лехи

* За да имате късни домати, трябва да засеете семената до средата на юни. Прави се на открити лехи на освободеното място на някои от ранните зеленчуци.

Напомняме на начинаещите градинари, че ако ще ги отглеждат без пикиране, се сее по-нарядко. Повечето от българските сортове са подходящи за късно полско производство.

* Морковите, които се използват за зимнини, се засяват сега. За отглеждането им се препоръчват високи лехи. Задължително се осигурява напояване. Дълбочината на сеитба е 2-3 см.

* Все още продължава сеитбата на бамята.

* Грижете се редовно за засадените вече зеленчуци. Редовно окопавайте и плевене около растенията, за да не се образува почвена кора след дъждовете.

* Не подценявайте растителната защита. Топлото и влажно време провокира появата на опасни болести и неприятели, затова водете редовна борба с тях.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Събота, 30 юли Плуване 4,30 ч, Йосиф Миладинов, 100 м бътерфлай, финал  Бокс 11,30 ч, Даниел Асенов - Габриел Ескобар (Исп), кат. до 52
Някои от най-добрите е-платформи за обучение по математика Алгоритмите отчитат как се справя ученикът Променяш уравнението и на мига графиката се извива Дигиталната среда, в която са потънали учениците, променя драстично преподаването и усвояването на знанията. Днешните родители, които са били ученици преди 30 или 40 години
Комитетът за световното наследство на ЮНЕСКО добави във вторник 13 културни обекта от Азия, Африка, Арабския регион, Латинска Америка и Европа към списъка на световното наследство, съобщи "Радио Китай". Сред тях са древният град Долавира в Индия, който е един от най-добре опазените селища от периода 3000 – 1500 пр.Хр

Градина 24 / Зеленчуци