Напишете дума/думи за търсене

Не допускайте развитие на филизите

След градушка да се напръска с меден препарат

Ако вече веднъж сте филизили лозите, не смятайте, че сте приключили с въпросната зелена резитба. При благоприятни условия, като сегашните, израстват нови филизи, а това налага редовното им отстраняване.

Внимание!

Особено важно е да не се допусне развитието на филизи по стъблата на младите лози, на които предстои да придадете някоя от стъблените формировки.

Недопустимо е развитието на филизи и по стъблата и кордоните на вече формираните лози.

Лозовите растения са във фаза буен растеж, което налага редовното привързване на летораслите към носещата конструкция. Не бива да се допуска те да полягат и да се разпростират по земята, защото това увеличава опасността от зараза с мана. А в такива случаи и пръскането е силно затруднено.

Съвет за двора

Трябва да се следи как протича цъфтежът, особено при дворно отглежданите десертни сортове, за да се вземат навременни мерки при евентуално изресяване.

Ако е необходимо, може и сега да се направи колтучене – това да стане в частта на ресите, за да създадете по добра възможност за опрашване при сортовете с едри листа.

Не е отминала опасността от градушки. При евентуални поражения още в следващите часове трябва да се вземат съответните мерки - пръскане с медни препарати (бордолезов разтвор), а в някои случаи и специална резитба.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Някои от най-добрите е-платформи за обучение по математика Алгоритмите отчитат как се справя ученикът Променяш уравнението и на мига графиката се извива Дигиталната среда, в която са потънали учениците, променя драстично преподаването и усвояването на знанията. Днешните родители, които са били ученици преди 30 или 40 години
Комитетът за световното наследство на ЮНЕСКО добави във вторник 13 културни обекта от Азия, Африка, Арабския регион, Латинска Америка и Европа към списъка на световното наследство, съобщи "Радио Китай". Сред тях са древният град Долавира в Индия, който е един от най-добре опазените селища от периода 3000 – 1500 пр.Хр
Новак Джокович се размина с мечтата си за "Златен шлем" в тениса. Водачът в ранглистата водеше със сет и пробив срещу Александър Зверев (Гер), но позволи на съперника си да направи серия от 8 поредни гейма и загуби 6:1, 3:6, 1:6 на олимпийския турнир в Токио. Зверев е първият германски финалист на олимпиада след Томи Хаас през 2000 г

Градина 24 / Дръвчета