Напишете дума/думи за търсене

НАПРАВИ СИ САМ: Натурална картина

Декорирайте стената с естествени материали

Тази инструкция е свързана със създаването на собствен декор за стена с естествени суровини и запечатването им със смоли, за да могат да бъдат запазени. Използвайки технологията можете да създадете декорации по тема, която искате. В случая е показано как да си направите горска картина, а цветчетата са като големи дървета, храсти и слънце. Но нека да преминем директно към процеса на изработка.

Стъпка 1: Консумативи: 

* дървена рамка;

* сухи цветя и листа;

* хартиена чаша;

* дървени бъркалки за кафе;

* епоксидна смола и втвърдител (подгответе ги както е указано на етикета за съотношението смола и втвърдител - сместа трябва да е прозрачна)

* модел зелена трева за декориране;

* ацетатен лист;

* латекс;

* предпазни средства: респираторна маска и нитрилни ръкавици са задължителни. Не се препоръчва работа със смола за лица под 18 години.

Стъпка 2: Подготовка 

Преди всичко подгответе работното място, поставете дебела пластмасова плоскост, върху която смолата няма да залепне.

Проверете как стои подредбата на горската сцена, която искате да създадете.

Стъпка 3: Нанасяне на латекс 

Нанесете латекс върху задната част на рамката. При изливане на смола, в случай че има малки несъвършенства в основата (дупчици), е възможно твърде голямо изтичане на смола навън. При полагане на латекс върху външните рамки, след втвърдяването на смолата, излишъкът може да бъде отлепен от повърхността. Важно е след нанасяне на латекс да изчакате да изсъхне напълно.

Стъпка 4: Първо покритие 


Сега ще ползваме смолата с втвърдителя, който сме подготвили. С дървените бъркалки нанасяме сместа върху изсъхналия латекс.

Стъпка 5: Зеленини 

Сега обърнете рамката с предната ѝ страна. Нанесете много тънък слой смола. В чаша с малко количество епоксидна смола добавете зелената трева. Трябва да се получи плътна консистенция, без да се разтича. Отново с дървените клечки разстелете дебел слой от „тревата“ на дъното. Това ще е вашата поляна.

Стъпка 6: Дървета и храсти 

Сипете прозрачна смола върху повърхността и разнесете бързо. Смолата трябва да е на дебел слой. Внимателно, с помощта на пинсета, разположете цветята, като оформите градинката, която сте планирали. Имайте предвид, че цветовете ще се фиксират в твърдата смола и ще останат както сте ги наредили.

Стъпка 7: На следващия ден 

Макар че цялата „картина“ е фиксирана, необходимо е още два пъти да покрием повърхността с прозрачна смола. На този етап също можете да добавяте допълнителни красиви неща, например малки пухчета и цветчета. Нужни са още 120 г смес от смола и втвърдител, за да се покрие.

Стъпка 8: Забавна част 


Сега вашата декорация е изсъхнала и готова за монтиране. Нека започнем с премахване на ацетатния лист. Това е много забавна и удовлетворяваща част от процеса. Листът ще излезе, след като го обелите.

Стъпка 9: Втори пилинг 


Тъй като, както казахме, сме взели предпазни мярки с нанасянето на латекс, излишъкът от смола, след нанасянето на втория слой, е изтекъл навън. Сега той ще бъде отстранен, чрез отлепване на по-късния слой.

Стъпка 10: Фиксиране 


Сега след всичкия пилинг, малка почивка и продължаваме с куките. Фиксирайте от двете страни с винт. Поставете картината директно на стената, където сте подготвили куките. Ако искате можете да завържете въже на двете куки на гърба на декорацията ви и да я закачите на един пирон. Може да се чудите защо да пробивате две дупки, а не да я закачите на един пирон.. Ами това придава по-привлекателен вид.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Руски учени разработват биопродукт, който ще осигури възможност медицинските маски да се изхвърлят, без да нанасят вреди на околната среда, пише в. "Известия". Изследователите от Кубанския държавен университет търсят бактерии в три вида почва - градска, чернозем и крайбрежна, които активно се "хранят" с полипропилен - основен компонент на
Това кога черната кутия на разбилия се МиГ-29 ще замине за Русия и какви ще бъдат резултатите ще видим в близко бъдеще, надявам се, когато бъдат процедурно уредени въпросите за нейното изпращане. Това каза пред журналисти в отговор на въпрос заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, цитиран от БТА
Влад Тенев вече официално е най-богатият българин. Той е единият от основателите на Robinhood - американска палтформа за бърз достъп до фондовите пазари. След снощният дебют на компанията на борсата NASDAQ личното му богатство е оценено от агенция "Блумбърг" на 2.4 милиарда долара. Съратникът му Байджут Бхат е с 2.8 млрд

Градина 24 / Дизайн