Напишете дума/думи за търсене

НАПРАВИ СИ САМ: Градинско стълбище

Ако искате да си направите веранда с гледка към двора, със сигурност ще се нуждаете и от лесен достъп до нея.

Ето един начин за изграждане на градински дървени стълби. В основата на идеята са широки дъски, които определят конструкцията на стълбите. Идеята можете да заимствате и за вашата градина, ако тя се намира на неравен терен.

Стъпка 1: Дизайн 

Вземете широка дъска и очертайте върху нея схемата на бъдещите стъпала. На схемата тя е обозначена със синьо. От тази широка дъска ще бъде запазена само синята част.
Това е основата на стълбата ви.

Стъпка 2: Изрежете опорните дъски 

Купете няколко широки дъски. В нашия случай те са с размери 220 см х 23 см х 36 мм. Разчертайте частите, които да изрежете от широките основни дъски. Използвайте мозайката, за да ги изрежете.

За всеки 30 см от ширината на стълбата се нуждаете от основна дъска за опора отдолу. (В случая стълбите са широки 90 см, така че има 3 основни дъски)

Стъпка 3: Сглобете основата 

Първо сглобете основата на вашата стълба, като фиксирате опорните дъски с 3 дъски, които в бъдеще ще служат за стъпала. Вкопайте в земята получената конструкция. Изкопайте земята, за да направите място.

Добавете малко бетон и фиксирайте стълбите върху него.
Използвайте нивелир, за да сте сигурни, че вашата стълба е правилно разположена и хоризонтална. На снимките е използван лазер.
Оставете да изсъхне.

Стъпка 4: Поставете дъските 

Закрепете дъските за стъпалата с по два неръждаеми винта към всяка основа.

Стъпка 5: Завършете 

Можете да продължите по-нататък в градина с по-дълги стълби и дори да добавите някои завои. Лакирайте и/или боядисайте.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Събота, 30 юли Плуване 4,30 ч, Йосиф Миладинов, 100 м бътерфлай, финал  Бокс 11,30 ч, Даниел Асенов - Габриел Ескобар (Исп), кат. до 52
Комитетът за световното наследство на ЮНЕСКО добави във вторник 13 културни обекта от Азия, Африка, Арабския регион, Латинска Америка и Европа към списъка на световното наследство, съобщи "Радио Китай". Сред тях са древният град Долавира в Индия, който е един от най-добре опазените селища от периода 3000 – 1500 пр.Хр
Новак Джокович се размина с мечтата си за "Златен шлем" в тениса. Водачът в ранглистата водеше със сет и пробив срещу Александър Зверев (Гер), но позволи на съперника си да направи серия от 8 поредни гейма и загуби 6:1, 3:6, 1:6 на олимпийския турнир в Токио. Зверев е първият германски финалист на олимпиада след Томи Хаас през 2000 г

Градина 24 / Дизайн