Напишете дума/думи за търсене

Последни цветни задачки за юли

Жега, дъжд, високи температури, ниски температури, градушки, бури, рекорди и какво ли още не ни поднесе този летен сезон. Когато нещо не върви, все обвиняваме времето, а всъщност и ние можем да предприемем някакви мерки. 

Например да засенчим цветята в най-горещите часове от деня, за да не се повреждат най-нежните листенца. Или да се опитаме да променим графиците за напояване, торене, резитби и т.н.

В този ред на мисли, не спирайте да пензирате връхчетата на каскадните петунии и калибрахоето, а и на останалите цветя с обилен цъфтеж. Те ще ви радват още дълго.

Почиствайте редовно прецъфтелите цветове, за да освобождавате място за нови пъпки. А ако сте решили да събирате семена, уверете се, че не отглеждате хибриди. Иначе ще останете разочаровани.

Следете състоянието на цветята и най-вече на розите. Маната, черните листни петна, ръждата и гниенетата тепърва ще се активират сериозно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Първият сняг по високите върхове да дойде още тази седмица, прогнозира синоптикът проф. Георги Рачев. Ще го донесе студеният фронт, който минава през страната в момента. Въпреки предстоящите по-студени дни до петък обаче, уикендът се очертава топъл и всеки, който е замислилда го прекара навън, ще може да го направи, каза още той пред Би Ти Ви
Петков & Василев нямат нищо общо нито с Макрон, нито с Блеър. Но и промяната, и статуквото у нас са провалени, затова не бива да сме придирчиви към проекта Още акценти: Популисти са - не говорят по-зле от Борисов или от Слави Трифонов Взимането на партии на концесия е много притеснително Превръщаме се в политическо блато
Вижте първите страници на "24 часа" от 21 септември през годините до днес. Заглавията са интересни - спомнете си през какво преминаваше България. И сюжети, които обясняват защо сме там, където

Градина 24 / Цветя