Напишете дума/думи за търсене

Не пръскайте в жегата!

Хващайте пръскачката само привечер, когато се захлади

* правете го само привечер при температура на въздуха под 25 градуса

През следващите дни, които се задават, агрометеоролозите съветват стопаните да продължат да извършват растителнозащитните пръскания.
В този период те трябва да са насочени както към опазване на зеленчуковите култури и трайните насаждения от брашнести мани и срещу ябълковия плодов червей при овощките, така и срещу шарения гроздов молец по лозите и асмите.

Що се отнася до третиранията срещу оидиум по лозата, за тях отново припомняме, че е редно да продължават до периода на омекване и прошарване на зърната на гроздето.

Важен съвет: Не забравяйте, че правилата за растителна защита изискват пръсканията да се извършват в по-хладните часове от деня.
Това да става, когато температурата на въздуха не е по-висока от 25о C. В противен случай, не само че няма да се постигне желания ефект, но могат и да се нанесат поражения и пригори по растенията от работния разтвор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Докато бяха министри и Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че няма да говорят за политики. Направиха го след приключването на мандата им. Проведихме разговори с тях в последните 3 дни и видяхме, че гледаме в една посока. Видяхме, че имаме доста общи точки и решихме, че можем да си партнираме съвместно
Кризата, която се оформи през последните седмици на европейския енергиен пазар, не е включена изрично в дневния ред на неформалното заседание на министрите на енергетика на ЕС тази седмица. Въпреки това широко се очаква те да обсъдят мерките на страните членки срещу поскъпването на природния газ и електричеството на фона на опасенията
Много се зарадвах, когато чух и Христо Иванов, и Мая Манолова. И двете формации искаха разговор. Това е една от целите ни. Тези хора припознават много от общите ни цели. Трябва да изясним принципите на бъдещата коалиция за управление. Не трябва преди изборите да се явяваме с обща листа, защото има хора и вдясно, и вляво

Градина 24 / Дръвчета