Напишете дума/думи за търсене

За красива есен с малко по-нетрадиционни цветя

Рано е да се сбогуваме с хубавото време и слънчевите дни,въпреки че студените нощи все повече навяват мисълта за есен. 

Освен с традиционните кралици на есента, в градината могат да греят до късно още няколко по-рядко срещани и доста подценявани вида.

Ако търсите есенното разнообразие и изобилие и сред цветята, без съмнение сте спрели вниманието си на декоративните треви и техните феерични класове.

Цветните нотки обаче идват от цъфтящи видове. Затова, съветваме ви да си потърсите хубави сортове анемонета. Те са много, а най-хубавото е, че има поне по едно за всеки сезон, а есента не прави изключение.

Седумите също се нареждат в класацията "топ 10 есенни красавици". Тяхната гама е огромна - от най-светлото зелено, през сивите нюанси и до най-наситеното виолетово. Цветовете им са предимно розови, изключително дълготрайни и умеят да привличат вниманието.

А пък, ако в есенните дни ви липсва слънцето, заложете на хелениуми. Техните огнени цветове ще греят до късно през есента в градината.

За да бъде едно кътче елегантно през този сезон, в него трябва да се подвизава хортензия. И не каква да е, а Hydrangea arborescens. Нейните цветове първоначално са бели, а в последствие стават зелени и се запазват много дълго време свежи. Най-голямото предимство на тази хортензия е, че се отглежда много лесно, а в същото време цъфти повече от обилно.

За финал сме оставили място за един син герой - цеанотусът. Цветовете му са очарователни, представянето в градината безстрашно, а грижите за него мининмални. Цъфтежът започва още през юли.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ковид-19 е отнел живота от 2020 г. досега на повече американци от испанския грип през 1918-1919 г., според данните на американския университет "Джонс Хопкинс", предадоха световните агенции. Над 675 700 души заразни с новия коронавирус са починали в САЩ. Според историците на Центровете за контрол и превенция на заболяванията испанският грип е отнел
Съединените щати може да станат държава от третия свят в обозримо бъдеще поради миграционната криза. Това мнение изрази бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от ТАСС. „Съединените щати скоро ще се считат за държава от третия свят. Нищо подобно на това, което се случва на нашата граница, никога досега не се е случвало
Първият сняг по високите върхове да дойде още тази седмица, прогнозира синоптикът проф. Георги Рачев. Ще го донесе студеният фронт, който минава през страната в момента. Въпреки предстоящите по-студени дни до петък обаче, уикендът се очертава топъл и всеки, който е замислил да го прекара навън, ще може да го направи

Градина 24 / Цветя