Напишете дума/думи за търсене

Алабашът – полезната храна

Има зеленикав и виолетов

Алабашът е ценен зеленчук, който се консумира през есенно-зимния период. При подходящи условия може да се съхранява няколко месеца.

Най-разпространени са два вида: зеленикав и виолетов.

* По-едрият алабаш е с виолетово-синкава обвивка.

* По-дребният вид има светлозелена кора. Той има по-добри вкусови, диетични и хранителни качества от по-едрия. По-сладкият му вкус се дължи на голямото количество захароза.

По съдържание на витамин С алабашът не отстъпва дори на лимоните. Други ценни съставки, които съдържаq са: витамините А, В1, В2, РР, Е, пантотенова киселина и каротин.

Зеленикавият алабаш е по-дребен, но по-вкусен, а виолетовият - е по-атрактивен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кризата, която се оформи през последните седмици на европейския енергиен пазар, не е включена изрично в дневния ред на неформалното заседание на министрите на енергетика на ЕС тази седмица. Въпреки това широко се очаква те да обсъдят мерките на страните членки срещу поскъпването на природния газ и електричеството на фона на опасенията
Американската адвокатска кантора “Morgan Lewis&Bockius, LLP” разпространи официално изявление, че коментари като този на лобиста Маршал Харис, извън правителството на САЩ по темата, не са достоверни Американската юридическа кантора “Morgan Lewis & Bockius, LLP”, представлява бившия депутат Делян Пеевски и свързани с него търговски дружества
Много се зарадвах, когато чух и Христо Иванов и Мая Манолова. И двете формации искаха разговор. Това е една от целите ни. Тези хора припознават много от общите ни цели. Трябва да изясним принципите на бъдещата коалиция за управление. Не трябва преди изборите да се явяваме с обща листа, защото има хора и вдясно, и вляво

Градина 24 / Зеленчуци