Напишете дума/думи за търсене

Лукът е много здравословна храна и изглежда страхотно - кълбета със златист цвят, бял или лилав. Може да се използва в разнообразна кухня в милион кулинарни рецепти, но първо трябва да се съхранява. Луковата плитка е една от най-ефективните конструкции за сушене и съхранение на лук едновременно. Необходима е само малко фантазия (и тел), за да се комбинират плитките от лук във всякаква форма, като човек например.
Ще се нуждаете от: клещи; свредло (4 мм); линийка; молив; лук; наковалня; длето; ножовка; ножици; шило; шкурка.

Материали: лук (6 кг); найлоново въже(10м); стоманена тел (диаметър 4 мм, дължина 2 м); дървена греда (400x45x30mm); декоративна шапка (или саксия със сламени цветя); някои стари дрехи (шал, колан, обувки).

1. Шапка; 2. Окачваща рамка; 3. Лучени плитки.
1. Шапка; 2. Окачваща рамка; 3. Лучени плитки.
Стъпка 1: Структура

Основата е стоманена телена рамка с четири бримки, дървени рамене и кука. Шест плитки лук образуват "ръце", "крака", "глава" и "тяло". Можете да използвате всякакви дрехи, но във всеки случай му поставете шапка и не забравяйте, че това е сушилня за лук.
 

Стъпка 2: Подготовка на лука

Почистете лука от пръста след изваждането и отрежете върховете, като оставите 100 мм. Тези „опашки“ ще използвате, за да оплетете плитките.

Стъпка 3: Плитките - как? 

Подгответе три парчета полипропиленово въже (не по-малко от 500 мм за плитка). Завържете краищата им с възел. След това поставете първата "опашка" от лук по централното въже. Покрийте централното въже от ляво. След това покрийте "новото" централно въже с "новото" дясно (не забравяйте да държите "опашката" на лука по първоначалното въже). След това добавете следващия лук към текущо „централно“ въже и продължете да плетете.

Трябва да направите две 400 мм плитки (за "крака"), две 300 мм плитки (за "ръце"), една 250 мм плитка (за "тяло") и една 100-150 мм плитка (за "глава").

Стъпка 4: Основна рамка и кука 

Скелетът на нашия герой е стоманена тел (диаметър 4 мм и обща дължина 147 см), която става на рамка с четири бримки (за ръцете и краката). В горната страна на основната рамка ще монтирате дървена напречна греда, така че не правете последните два завоя на всеки край на рамката преди сглобяването. Вторият елемент от телената рамка е куката (дължина 41 см). Той също така ще бъде монтиран през напречната греда, така че не бързайте да огъвате горния му сегмент преди сглобяването.

Стъпка 5: Напречна греда 

Основната телена рамка е достатъчно здрава, но за да й осигурим по-голяма здравина, използваме дървена напречна греда. Направете в него три отвора (D = 4 мм) - към телената рамка и монтажа на куката. Разстоянието между двата странични отвора е еквивалентно на разстоянието между краищата на телената рамка (~ 22 см).

Мушнете краищата на основната рамка през страничните отвори в напречната греда. Използвайте клещи, за да ги издърпате през дървена шина. След това огънете, за да фиксирате връзката и да образувате "шията".

Стъпка 6: Монтиране на куката 

Окачващата рамка: 1. Куката; 2. Напречна греда; 3. Основната рамка.
Окачващата рамка: 1. Куката; 2. Напречна греда; 3. Основната рамка.

Вкарайте правия край на куката през централния отвор на напречната греда. След това можете да направите горния елемент на куката с помощта на клещи. Това ще бъде главата. Монтирайте най-късата плитка от лук от страната на "врата" на рамката (над напречната греда). Използвайте два жични края, за да фиксирате въжето на плитката от лук. Вържете 1-2 глави лук от различни страни на "шията" за по-добра визия. Сложете шапката, като я вкарате през горната част на куката.

Стъпка 7: Фигурата 

Фиксирайте "ръце", "крака" и "тяло" в рамкови бримки с помощта на парчета въже.

Животът ни не е само работа. И нашият герой иска да изглежда добре и да се отпусне. Издирете му моден шал, плътен колан и удобни мокасини ...

Източник: www.instructables.com

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
ЦСКА трудно измъкна 3:2 от "Ботев" (Пловдив) и излезе на второ място в класирането на 2 точки от "Лудогорец", но и с мач по-малко. Още в 14-ата минута Маркиньос изскочи сам срещу Густаво Бусато и стражът на "червените" спаси. В 42-ата след страхотна комбинация ЦСКА откри. Йомов центрира към Кайседо, той свали топката с глава към Вилдсхут
След обрат до 2:1 срещу “Локо” (Сф) “Левски” записа първа победа в първенството след завръщането на треньорския пост на Станимир Стоилов, но той бе категоричен, че това е станало с най-слабото представяне на отбор от началото на втория му период като наставник на “сините”. В предишните 4 срещи под ръководството на Мъри “сините” записаха 2
Той беше обявен за нередовен Гласуването се проведе в събота и неделя, защото първия ден се включиха едва 30% от всички 2202-ма с право на вот Съдиите бойкотираха избора на двама членове в Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Към 18 часа в неделя, когато приключи изборния ден, eдва 580 се бяха включили в гласуването, което е 26

Градина 24 / Зеленчуци