Напишете дума/думи за търсене

Инструмент за пресаждане

Позволява ви да местите фиданки и растения

Ще са ви нужни: метална квадратна тръба и малко парче от друг квадратен профил с по-голям размер, така че малката да влиза в голямата тръба; арматурно желязо; парче огъната ламарина; метална тръба кръгъл профил, електрожен; флекс за рязане на желязо.

1. Измерете металната тръба и изрежете на 3 парчета – 2 дълги страни и 1 къса напречна, така че да образуват буквата „П“. Изрежете ъглите по диагонал, за да може да ги свържете. Заварете ги. 


2. Изрежете две малки парченца от по-широкия профил метална тръба. Вкарайте ги в двете страни. 

3. Изрежете част от арматурното желязо в точен размер, така че да свързва двете метални скоби. Заварете. 

4. Идва ред на ламарината. Тя трябва да е огъната в полукръг в такъв размер, че да влиза точно в рамката. Имайте предвид, че той трябва да е широк, колкото ще захапете фиданката заедно с корените и пръстта около нея. Свържете ламарината с края на металната рамка. 

5. Подгответе малък лист от ламарината – около 3х15 см - и три къси парчета от арматурното желязо. На едното огънете краищата му като широка „П“. Заварете двете прави железа на ламариненото „листче“. 

6. Заварете огънатата част с арматурната връзка на рамката, която направихме по-рано, от външната страна. Това, виждате сега, играе роля на степенка, с която ще изкарвате пръстта от завитата лопата. 

7. От вътрешната страна ще заварим двете арматурни железа, които сме свързали с ламариненото листче. Те влизат в ламаринената тръба. 

8. Отрежете кръглата метална тръба така, че да образувате и заварите Т-образна дълга дръжка на целия инструмент. И действайте! Първо с крак натиснете металната рамка, така ще набиете ламаринения полукръг хубаво в пръстта. След като изкарате прихванатото растение с корените и пръстта, натиснете степенката, за да излезе/присадите на друго място фиданката. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Той беше обявен за нередовен Гласуването се проведе в събота и неделя, защото първия ден се включиха едва 30% от всички 2202-ма с право на вот Съдиите бойкотираха избора на двама членове в Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Към 18 часа в неделя, когато приключи изборния ден, eдва 580 се бяха включили в гласуването, което е 26
Приближавайки последното си състезание като отбор, олимпийските шампионки от ансамбъла получиха невероятната оценка 51,600 на пет топки в Испания. Общо 8 златни медала за България в Марбея и Румъния Първите в историята олимпийски шампионки за България в художествената гимнастика - диамантите от ансамбъла, продължават да надграждат и изумяват
Две първи дами бяха сред запалените меломани на премиерата на балета “Сънят на Пилат” в събота вечерта - Десислава Радева, но без съпруга си Румен Радев, и Антонина Стоянова, която придружаваше мъжа си Петър Стоянов. Заедно с най-големите естрадни звезди като Васил Найденов, Кристина Димитрова, Васил Петров

Градина 24 / Дизайн