Напишете дума/думи за търсене

Може ли още да се засаждат ягоди

Побързайте, използвайте свеж разсад, казваме на Тодор Русев

Тъй като подходящите срокове за есенно засаждане на ягоди почти преминават, побързайте, съветваме не само Тодор, но и останалите градинари, които се интересуват.

Имайте предвид, че при по-късно засаждане растенията може да не се вкоренят достатъчно добре до настъпването на студовете и да загиват.
Ягодите в дворната градина се отглеждат по две технологии - с мулчиране на почвата с черно фолио и без мулчиране.

Изисквания към разсада:

* Използва се свеж и здрав, незаразен с вирусни болести, произведен през текущата година разсад.

* Подбират се добре вкоренени розетки с развити и гъсти коренчета с дължина над 7 см.

* Листата трябва да са 3-4, с къси дръжки, стъблото да е дебело над 7-8 мм, пъпката - добре оформена или върхът да завършва с няколко пъпки.

Внимание!

При засаждане върхът на нарастване трябва да е малко над нивото на земята, за да не се покрие с почва. Ягодите се поливат веднага след засаждането.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кацаров в последния момент вдигнал неустойка и отказал 5-6 фирми да доставят Едва 168 800 бързи теста за изследване на учениците получи МОН през уикенда въпреки обещаните от здравния министър Стойчо Кацаров 1 млн. броя. Запасите в склада на МОН са 283 100 теста и количеството едва стига за децата до 4-и клас до 10 декември
- Колко трябва да учиш, за да станеш интелектуалец? - Трябва да имате три дипломи за висше образование. - Непременно ще ги имам. От кои университети е най-добре да са дипломите? - На вас ви стига и една. Не ме разбрахте правилно. Първата трябва да е на дядо ви, втората на баща ви, а третата - вашата
Проверката е почнала през юли, компанията 10 години работела на загуба у нас Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов събира в Румъния данни за голяма руска петролна компания, която има бизнес и в България, и в северната ни съседка. Това става ясно от интервю на Спецов в румънския вестник “Либертатя”

Градина 24 / Дръвчета