Напишете дума/думи за търсене

Сечива от рода на мотиката

Грабвайте отново електрожена и ъглошлайфа за следващите градински инструменти, които може да направите сами от непотребни железа.

С единия бързо и лесно ще почиствате двора и градината си от плевели и нежелани треви. Работата със сечивото наподобява отстраняването на плевели с мотика. Разликата е в това, че с нея може да ударите по-надълбоко в пръстта. С този инструмент отстранявате зелената маса като запазвате повече от пръстта.

Вторият инструмент също наподобява работата с мотика, но с него може да издълбаете едно конкретно растение на дълбочина.

Хитър инструмент за почистване 

Ще използваме стар L-профил метален винкел. Премахваме едната му страна с ъглошлайфа, като трябва да изрежем и ъгъла, с който ще премахваме тревата, като ножовка.

Нуждаем се от две метални пръчки, които да изрежем с еднаква дължина, да почистим и огънем (с менгеме) на две места, както е показано на изображението. Преди да ги заварите с ножовката, може да ги поставите от двата ѝ края, за да видите колкото трябва да ги огънете. Те трябва почти да се опират, а помежду им да може да вградите металната тръба (или дървена пръчка), която ще удължи инструмента ви, за да може да не се навеждате.

Свържете двете огънати пръчки в двата края на ножовката като острата коса част трябва да е обърната към вас (да гледа нагоре). Важно е обаче как свързвате металните пръчки – не трябва да са перпендикулярни, а наклонени на 45 градуса в посока острата част. Горната част на пръчките трябва почти да се докосват и да оставят място, колкото е широка металната тръба.

Шлифовайте и полирайте цялата част за перфектно състояние.
Заварете краищата на пръчките с металната тръба или по някакъв начин ги вградете в дървена пръчка.

Вашето сечиво е готово, а сега изпробвайте. 

Премахваме с корена 

Вземете (стара) широка метална тръба. Маркирайте шестия и петнадесетия сантиметър с молив, като нарисувате целия кръг на втория или отбележите 150-ия сантиметър на противоположната страна на тръбата. Ако сте нарисували целия кръг, свържете с молив от точката на 6-ия до точката на 15-ия, която е от другата страна на тръбата.

Там, където отбелязахте 15-ия сантиметър ще бъде острата част на инструмента ви. Изрежете по линиите, за да получите цилиндрична форма, която е изрязана косо от едната страна.

Изравнете и почистете краищата с ъглошлайф, а с пила заострете острия край.

На друга метална тръба изрежете единия ѝ край на 45 градуса и го заварете на инструмента от късата му страна.

Освен за премахване на треви, инструментът е подходящ и за окопаване на дупка за посаждане на разсад или фиданка. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кубрат Пулев постъпи като Гай Юлий Цезар. Качи се на нестандартния триъгълен ринг, видя за какво става въпрос и победи. Не само победи, но направо унищожи напомпания с излишно самочувствие съперник. Само за 115 секунди в рамките на първия рунд двукратният претендент за световната титла по бокс в тежка категория спечели с технически нокаут мача си
135 политики са успели да договорят лидерите на "Продължаваме промяната" с евентуалните си коалиционни партньори БСП, ДБ и ИТН на продължилите 6 дни преговори по работни групи. Вижте за какво се разбраха партиите, които трябва да съставят новото
Кацаров в последния момент вдигнал неустойка и отказал 5-6 фирми да доставят Едва 168 800 бързи теста за изследване на учениците получи МОН през уикенда въпреки обещаните от здравния министър Стойчо Кацаров 1 млн. броя. Запасите в склада на МОН са 283 100 теста и количеството едва стига за децата до 4-и клас до 10 декември

Градина 24 / Дизайн