Напишете дума/думи за търсене

Маса от керамични плочки

Със сигурност вятърът няма да я издуха

В днешната статия искаме да споделим с вас идеята на автора на канала в YouTube „Synthetic Construction“, който показва как да си направим собственоръчно масивна маса от керамични плочки за открито ползване.

Масата, разбира се, се оказва много тежка. Но във всичко трябва да търсите плюсове – тя ще стои стабилно на всяка повърхност и със сигурност няма да бъде отнесена от вятъра.

За да я направим, се нуждаем от следните материали:

* керамични плочки и тухли за кофраж;

* цимент + пясък (за приготвяне на разтвор);

* пластмасови тръби и накрайници;

* бял цимент - за фугиране между плочките.

Да направим плота 

Първата стъпка е да направите плот. Решаваме какви ще са размерите, след което правим кофража от тухли – 4-те страни, върху равна повърхност.

Поставяме голяма плочка в центъра с лицето надолу. Запълваме останалото пространство с тесни плочки, като ги полагаме плътно една към друга. Страните на кофража също трябва да бъдат облицовани с плочки.

Изсипете бял цимент върху плочките и го разпределете равномерно по цялата повърхност. За това е удобно да използвате дървена летва.

На следващия етап полагаме метална мрежа върху плочките и изсипваме разтвор от пясък и цимент вътре. Напълнете до височината на тухлата.

Сглобяваме краката 

За да направим на краката ще използваме пластмасови канализационни тръби.

Нарязваме тръбите по размер, подготвяме свързващите елементи (тройници и тапи) и след това сглобяваме конструкцията.

Освен това имаме нужда от четири пластмасови туби за вода: отрежете шията им и ги срежете по размер - това ще бъдат форми за пълнене на опорните крака на масата.

Вкарваме сглобената конструкция от пластмасови тръби в циментово-пясъчния разтвор, с който изляхме плота.

Поставяме формите от пластмасовите бутилки и изсипваме от разтвора в тях.

Довършителни работи 

След като разтворът изсъхне, премахваме тухлите и пластмасовите бутилки. Краката на масата могат да бъдат боядисани или оставени такива, каквито са - зависи от вас.
Обърнете.

Фугите между плочките отгоре на плота трябва да се поправят с фугираща смес от бял цимент и вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Списанието ги обяви за първите български милиардери, всеки от тях има по $ 2,1 млрд. Кирил Домусчиев: Всичко това постигаме благодарение на успехите и професионализма на нашите колеги в САЩ, България, Белгия и по света 1. Братята Кирил и Георги Домусчиеви влязаха в класацията на сп. “Форбс” като милиардери
Американката Микаела Шифрин изравни рекорда на Ингемар Стенмарк за най-много победи в една дисциплина в световната купа по ски. Тя спечели слалома в родния си курорт Килингтън за пети път, като така вече има 46 в тази дисциплина. Стенмарк имаше 46 в гигантския слалом. Шифрин вече има и 71 победи в кариетата си
Кубрат Пулев постъпи като Гай Юлий Цезар. Качи се на нестандартния триъгълен ринг, видя за какво става въпрос и победи. Не само победи, но направо унищожи напомпания с излишно самочувствие съперник. Само за 115 секунди в рамките на първия рунд двукратният претендент за световната титла по бокс в тежка категория спечели с технически нокаут мача си

Градина 24 / Дизайн