Напишете дума/думи за търсене

Автоматична поилка и хранилка за птици

За да не "сервирате" на домашните птици по няколко пъти на ден, е по-лесно да направите автоматична поилка и хранилка. Освен това, когато ги направите със собствените си ръце, можете да използвате подръчни материали.

В случая това са стари гуми. Освен това ще ви трябва още цимент с пясък, за да приготвите разтвора.

Гумата действа като постоянен кофраж за бетонната основа.

Материали, които ще са необходими за направата на автоматична хранилка и поилка:

* стара гума;

* цимент;

* пясък;

* вода;

* стиропор;

* мрежа;

* пластмасова бутилка и туба;

* горелка;

* гвоздеи.

Подготовка на гумата 

На първо място загряваме гумата с газова горелка, за да се омекоти. След това я обръщаме. В кръга на гумата е необходимо да се пробият дупки на разстояние около 10-15 см една от друга.

В пробитите отвори вкарваме пирони (или по-добре, завинтваме винтове), които ще служат като армировка на хоросана.

Изливане на циментовия разтвор 

Поставяме подготвената гума върху равна основа, на която сме сложили работен найлон. Полагаме слой циментово-пясъчен разтвор и омесваме сместа с желаната консистенция.

Използваме метална мрежа като допълнителна армировка. Добавете още един слой хоросан отгоре и изгладете повърхността му с цимент.
Върху хоросана вътре в гумата е монтиран кофраж от стиропор. Вътре се поставя пластмасова туба (като предварително сме отрязали гърлото и дъното).

Пространството между гумата и външната повърхност на кофража от стиропора се запълва с циментово-пясъчен разтвор. Напълнете вътрешната част на кофража с пясък.

Вътре в тубата е инсталирана пластмасова бутилка. От страните ѝ (приблизително в средата на бутилката) са монтирани малки парченца стиропор. След това допълнете тубата с разтвор.
След като бетонът се втвърди, премахваме кофража от пяна заедно с пясъка, тубата и пластмасовата бутилка. Трябва също да премахнете парчетата стиропор.

Монтаж на контейнерите с вода и зърно 

Като контейнери ще използваме пластмасови бутилки с обем 19 литра. Налейте вода в единия съд, изсипете зърно във втория.

След това обръщаме бутилките и ги поставяме в седалките в центъра на автоматичната поилка и хранилка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Списанието ги обяви за първите български милиардери, всеки от тях има по $ 2,1 млрд. Кирил Домусчиев: Всичко това постигаме благодарение на успехите и професионализма на нашите колеги в САЩ, България, Белгия и по света 1. Братята Кирил и Георги Домусчиеви влязаха в класацията на сп. “Форбс” като милиардери
Американката Микаела Шифрин изравни рекорда на Ингемар Стенмарк за най-много победи в една дисциплина в световната купа по ски. Тя спечели слалома в родния си курорт Килингтън за пети път, като така вече има 46 в тази дисциплина. Стенмарк имаше 46 в гигантския слалом. Шифрин вече има и 71 победи в кариетата си
Кубрат Пулев постъпи като Гай Юлий Цезар. Качи се на нестандартния триъгълен ринг, видя за какво става въпрос и победи. Не само победи, но направо унищожи напомпания с излишно самочувствие съперник. Само за 115 секунди в рамките на първия рунд двукратният претендент за световната титла по бокс в тежка категория спечели с технически нокаут мача си

Градина 24 / Дизайн