Напишете дума/думи за търсене

Ако искате семена от кореноплодни видове

Събират се само добре узрели семена

Кореноплодните зеленчуци като моркови, цвекло, коренов магданоз, целина, пащърнак и ряпа, са двугодишни растения и затова семена от тях се получават през втората година на отглеждането им.

Ако искате да си добиете семена от тях, те трябва да завършат пълния цикъл на развитие.

Операция в 5 стъпки:

* Късно през есента извадете кореноплодите от лехата.

* Презасадете ги в сандъчета с пясък, като поставете съдовете в мазето.

* Рано напролет извадете кореноплодите и ги засадете в лехата.

* Когато се появят цветоносните стъбла, привържете ги към колчета, за да са по-устойчиви.

* Съберете цветовете, след като семената узреят добре. Съхранете семената в хартиени пликчета. Задължително етикетирайте всяко пакетче.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кацаров в последния момент вдигнал неустойка и отказал 5-6 фирми да доставят Едва 168 800 бързи теста за изследване на учениците получи МОН през уикенда въпреки обещаните от здравния министър Стойчо Кацаров 1 млн. броя. Запасите в склада на МОН са 283 100 теста и количеството едва стига за децата до 4-и клас до 10 декември
- Колко трябва да учиш, за да станеш интелектуалец? - Трябва да имате три дипломи за висше образование. - Непременно ще ги имам. От кои университети е най-добре да са дипломите? - На вас ви стига и една. Не ме разбрахте правилно. Първата трябва да е на дядо ви, втората на баща ви, а третата - вашата
Проверката е почнала през юли, компанията 10 години работела на загуба у нас Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов събира в Румъния данни за голяма руска петролна компания, която има бизнес и в България, и в северната ни съседка. Това става ясно от интервю на Спецов в румънския вестник “Либертатя”

Градина 24 / Зеленчуци