Напишете дума/думи за търсене

Пещ от варел за двора

В тази статия ще ви разкажем как да направите външна фурна, в която може да печете пици и теста, цели парчета месо, пиле, риба и зеленчуци и каквото се сетите. Тази идея сподели авторът на YouTube канала Creative Cement.

Като основа за домашна фурна ще използваме варел от 200 литра.
Първата стъпка е да изрежете дъното с циркуляр или трион за метал (варелът е обърнат с дъното нагоре), както и вратата. Прикрепяме я с панти за мебели с помощта на нитове или самонарезни винтове (после с циркуляра може да изрежете стърчащите им краища отвътре). Изчистете краищата на вратата от остри места с пила.

Измазваме вътрешността 

На следващия етап ще е необходимо да се подготви малко циментов разтвор от пясък, цимент и вода. Поставяме разтвора в долната част, оформяме основата на пещта. Върху хоросана редим „възглавница“ от тухли.

След като разтворът се втвърди, измазваме вътрешните стени на фурната от разтвор с глина, цимент и вода, приблизително 3:1:1 съотношение. Поставяме подпори за решетките, на които ще се пекат продуктите, а може и куки за опушване на меса. Може да са на няколко нива.

В горната част оформяме комин от глина и вода. А отгоре – замазваме го с разтвор с цимент.

Глина за пещта 

За ремонт на градени печки и камини е необходим строителен разтвор, в който за свързващо вещество служи глината. Качеството на разтвора се определя от това, дали глината е мазна или постна. Мазната глина е гладка на пипане, без примеси от пясък; лесно се формова. Постната глина е грапава, усеща се наличност на пясък; топче от такава глина, хвърлено на пода, се напуква и се разпада.

Накрая и капак 

Докато оформяте гърлото на комина с глината, вземете метална купа и я поставете в него. След като започнете да измазвате с цимента, сложете в купата от разтвора и забийте някаква метална дръжка. Изчакайте да засъхне и махнете съда.

На последния етап остава само да направите метални решетки според диаметъра на варела и можете да тествате вашата фурна. Не забравяйте да поканите съседите си!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кубрат Пулев постъпи като Гай Юлий Цезар. Качи се на нестандартния триъгълен ринг, видя за какво става въпрос и победи. Не само победи, но направо унищожи напомпания с излишно самочувствие съперник. Само за 115 секунди в рамките на първия рунд двукратният претендент за световната титла по бокс в тежка категория спечели с технически нокаут мача си
135 политики са успели да договорят лидерите на "Продължаваме промяната" с евентуалните си коалиционни партньори БСП, ДБ и ИТН на продължилите 6 дни преговори по работни групи. Вижте за какво се разбраха партиите, които трябва да съставят новото
Кацаров в последния момент вдигнал неустойка и отказал 5-6 фирми да доставят Едва 168 800 бързи теста за изследване на учениците получи МОН през уикенда въпреки обещаните от здравния министър Стойчо Кацаров 1 млн. броя. Запасите в склада на МОН са 283 100 теста и количеството едва стига за децата до 4-и клас до 10 декември

Градина 24 / Дизайн