Напишете дума/думи за търсене

Дръвчета и вредители преминават в покой

Събирайте и унищожавайте окапалите плодове

През ноември овощните дървета вече се подготвят за презимуване и са в състояние на относителен покой. Условията на средата стават все по-неблагоприятни и голяма част от неприятелите и причинителите на болестите също преустановяват развитието си.

В растителните остатъци, в почвата, по ствола и клоните на дърветата, както и в мумифицираните и окапали по земята плодове зимуват много вредители. Сред тях са едни от най-опасните болести и неприятели:

* струпясване по ябълката и крушата;

* кафяви листни петна по дюлята и крушата;

* церкоспороза;

* черно гниене по семковите;

* ябълковия цветопробивач;

* плодови оси;

* бадмов семеяд;

* черешова муха.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кацаров в последния момент вдигнал неустойка и отказал 5-6 фирми да доставят Едва 168 800 бързи теста за изследване на учениците получи МОН през уикенда въпреки обещаните от здравния министър Стойчо Кацаров 1 млн. броя. Запасите в склада на МОН са 283 100 теста и количеството едва стига за децата до 4-и клас до 10 декември
- Колко трябва да учиш, за да станеш интелектуалец? - Трябва да имате три дипломи за висше образование. - Непременно ще ги имам. От кои университети е най-добре да са дипломите? - На вас ви стига и една. Не ме разбрахте правилно. Първата трябва да е на дядо ви, втората на баща ви, а третата - вашата
Проверката е почнала през юли, компанията 10 години работела на загуба у нас Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов събира в Румъния данни за голяма руска петролна компания, която има бизнес и в България, и в северната ни съседка. Това става ясно от интервю на Спецов в румънския вестник “Либертатя”

Градина 24 / Дръвчета