Напишете дума/думи за търсене

Ефективно средство срещу мравки в двора

Всички съставки, необходими за приготвянето на този продукт, присъстват в почти всеки дом.

В този конкретен случай основната цел е да се защити дърво. Това средство обаче може да се използва на всички места в градината, където присъствието на мравки е нежелано.

За да го приготвите, ще ви трябват смлян червен пипер, натрошени цветове от лайка и слънчогледово олио.

Изсипете червен пипер и лайка в подготвен съд.

Ако имате чай от лайка в торбички, тогава трябва да ги скъсате и да изсипете съдържанието в купа с червен пипер.

След това изсипете слънчогледовото олио.

Смесете всички съставки старателно до гладкост.

Спускаме дебело въже в приготвената смес и го оставяме за известно време, така че то да се накисне в „маринатата“.

След това увиваме ствола на дървото на височината, от която се нуждаете. Предварително той трябва да бъде увит със скоч на същото място.

Сега мравките няма да могат да се изкачат на дървото, тъй като за това ще трябва да преодолеят въжената бариера. А насекомите не понасят миризмата на червен пипер, лайка и слънчогледово олио.

Изгонете земни пчели с лед  

Земните пчели често се оказват зли и агресивни същества. Особено когато са обезпокоени. Работейки в лятната вила, може да не забележите гнездото им и случайно да го настъпите или по друг начин да разгневите животинките.

По принцип никой не харесва толкова агресивни "съседи" и е желателно да се отървете от тях. Единственият въпрос е как най-добре да го направите?

Сух лед е един от начините за борба.

Всеки има свои собствени доказани методи. Някой се бори с помощта на огън, друг - наводнява гнездата с химия.
Но всъщност земните пчели умират доста бързо след контакт със сух лед.
Основната задача е да го доставите до местоназначението му – вътре в гнездото. Ако просто го сложите на повърхността, тогава няма да работи.
Затова, обличайте защитен костюм, изкопайте гнездото с лопата и постави сух лед вътре.
В КРЪГЧЕ:
Дебелата мъхеста пчела, или т. нар. земна пчела, е често срещано име на групи от големи, изцяло покрити с власинки, най-често жълто-черни, общностно ориентирани пчели. През зимата единствено младите пчели-майки изкарват летаргичен сън, за да създадат ново семейство следващата пролет. Другите членове на семейството не оцеляват. Гнездото представлява сферична кухина с единствен вход/изход. Повечето екземпляри гнездят в земята.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Списанието ги обяви за първите български милиардери, всеки от тях има по $ 2,1 млрд. Кирил Домусчиев: Всичко това постигаме благодарение на успехите и професионализма на нашите колеги в САЩ, България, Белгия и по света 1. Братята Кирил и Георги Домусчиеви влязаха в класацията на сп. “Форбс” като милиардери
Американката Микаела Шифрин изравни рекорда на Ингемар Стенмарк за най-много победи в една дисциплина в световната купа по ски. Тя спечели слалома в родния си курорт Килингтън за пети път, като така вече има 46 в тази дисциплина. Стенмарк имаше 46 в гигантския слалом. Шифрин вече има и 71 победи в кариетата си
Кубрат Пулев постъпи като Гай Юлий Цезар. Качи се на нестандартния триъгълен ринг, видя за какво става въпрос и победи. Не само победи, но направо унищожи напомпания с излишно самочувствие съперник. Само за 115 секунди в рамките на първия рунд двукратният претендент за световната титла по бокс в тежка категория спечели с технически нокаут мача си

Градина 24 / Цветя