Напишете дума/думи за търсене

Ефективно средство срещу мравки в двора

Всички съставки, необходими за приготвянето на този продукт, присъстват в почти всеки дом.

В този конкретен случай основната цел е да се защити дърво. Това средство обаче може да се използва на всички места в градината, където присъствието на мравки е нежелано.

За да го приготвите, ще ви трябват смлян червен пипер, натрошени цветове от лайка и слънчогледово олио.

Изсипете червен пипер и лайка в подготвен съд.

Ако имате чай от лайка в торбички, тогава трябва да ги скъсате и да изсипете съдържанието в купа с червен пипер.

След това изсипете слънчогледовото олио.

Смесете всички съставки старателно до гладкост.

Спускаме дебело въже в приготвената смес и го оставяме за известно време, така че то да се накисне в „маринатата“.

След това увиваме ствола на дървото на височината, от която се нуждаете. Предварително той трябва да бъде увит със скоч на същото място.

Сега мравките няма да могат да се изкачат на дървото, тъй като за това ще трябва да преодолеят въжената бариера. А насекомите не понасят миризмата на червен пипер, лайка и слънчогледово олио.

Изгонете земни пчели с лед  

Земните пчели често се оказват зли и агресивни същества. Особено когато са обезпокоени. Работейки в лятната вила, може да не забележите гнездото им и случайно да го настъпите или по друг начин да разгневите животинките.

По принцип никой не харесва толкова агресивни "съседи" и е желателно да се отървете от тях. Единственият въпрос е как най-добре да го направите?

Сух лед е един от начините за борба.

Всеки има свои собствени доказани методи. Някой се бори с помощта на огън, друг - наводнява гнездата с химия.
Но всъщност земните пчели умират доста бързо след контакт със сух лед.
Основната задача е да го доставите до местоназначението му – вътре в гнездото. Ако просто го сложите на повърхността, тогава няма да работи.
Затова, обличайте защитен костюм, изкопайте гнездото с лопата и постави сух лед вътре.
В КРЪГЧЕ:
Дебелата мъхеста пчела, или т. нар. земна пчела, е често срещано име на групи от големи, изцяло покрити с власинки, най-често жълто-черни, общностно ориентирани пчели. През зимата единствено младите пчели-майки изкарват летаргичен сън, за да създадат ново семейство следващата пролет. Другите членове на семейството не оцеляват. Гнездото представлява сферична кухина с единствен вход/изход. Повечето екземпляри гнездят в земята.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
За 80-годишнината от рождението на легендарния Георги Аспарухов - Гунди ще бъде издигната скулптура в столичния парк “Гео Милев”. Това е на 200 метра от родната къща на трагично загиналата футболна звезда в квартал “Редута”.  Проектът за паметника се подготвя от близо две години и вече е готов. Материалът, от който ще бъде излят, е метал
33 мандата в 12 парламента произведоха българите зад граница за 32 години демокрация Активността на сънародниците ни извън страната се повишава, вътрешната намалява Колко мандата ще донесе вотът от чужбина и за кого в четвъртите избори от година и половина насам? Този е един от интересните въпроси дни преди предсрочния парламентарен вот на 2
В бъдеще кучета ще могат да помагат на лекарите да откриват болести, включително рак, диабет и дори коронавирусна инфекция, твърдят британски учени. Експерти вече са доказали, че кучетата са способни по миризмата на потта и дъха да определят психологическото състояние на хората, включително стреса, съобщи Би Би Си

Градина 24 / Цветя