Напишете дума/думи за търсене

Разнообразни зеленчуци и в малката градинка

Освен основните, отглеждайте пред- и втори култури

Някои от любителите имат малки градини, но също искат да засаждат разнообразни зеленчуци в тях. Ето защо е много важно разпределението на културите в такива миниградинки да се организира максимално рационално. По този начин се получава т. нар. уплътнено отглеждане на зеленчуци, което всъщност е добра позната практика на българските градинари.

Какво да имате предвид:

* Може да отглеждате заедно моркови и репички, магданоз и репички и други.

* Кореноплодните зеленчуци - моркови, салатно цвекло, репички и други, може да се засеете от двете страни на лехите. Същото се прави и с чубрицата, както и с някои други подправки.

* По горната част на тировете е подходящо да се разполагат моркови, а от двете страни марули и главеста салата.

Ефикасно решение е да се отглеждат предкултури, както и втори култури.

* Например ако през есента сте засадили марули, спанак, лук и чесън да зелено, които се прибират рано през пролетта, на същото място може да отгледате домати, пипер, патладжан, краставици и тикви.

* След ранните домати, граха, баклата и ранните картофи може да засадите късно зеле, късни краставици, зелен фасул втора култура и други.

Внимание!

Трябва да имате предвид, че при уплътнено отглеждане на зеленчуци в дворната градина, е важно да полагате много добри грижи за тях. За да растат и да се развиват нормално е важно да им осигурите достатъчно вода и балансирана храна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Списанието ги обяви за първите български милиардери, всеки от тях има по $ 2,1 млрд. Кирил Домусчиев: Всичко това постигаме благодарение на успехите и професионализма на нашите колеги в САЩ, България, Белгия и по света 1. Братята Кирил и Георги Домусчиеви влязаха в класацията на сп. “Форбс” като милиардери
Американката Микаела Шифрин изравни рекорда на Ингемар Стенмарк за най-много победи в една дисциплина в световната купа по ски. Тя спечели слалома в родния си курорт Килингтън за пети път, като така вече има 46 в тази дисциплина. Стенмарк имаше 46 в гигантския слалом. Шифрин вече има и 71 победи в кариетата си
Кубрат Пулев постъпи като Гай Юлий Цезар. Качи се на нестандартния триъгълен ринг, видя за какво става въпрос и победи. Не само победи, но направо унищожи напомпания с излишно самочувствие съперник. Само за 115 секунди в рамките на първия рунд двукратният претендент за световната титла по бокс в тежка категория спечели с технически нокаут мача си

Градина 24 / Зеленчуци