Напишете дума/думи за търсене

Бърз метод да си отгледате зелен лук вкъщи без почва

Отглеждането на зелен лук в саксия или контейнер не е много удобно - има много отпадъци и всъщност расте малко зелен лук. Има ли алтернативни начини?

Има два. И за двата се предлага зеленият лук да се отглежда в ... найлонова торбичка! В резултат на това ще получите истинска зелена реколта без особени затруднения и дори не е нужно да се занимавате с почва.

Пригответе си:

- здрави найлонови торбички с дръжки;

- луковички (за предпочитане малки - например от луч шалот или арпаджик);

- дървени стърготини (можете да ги закупите във всеки магазин за домашни любимци);

- тоалетна хартия.

Методът е много прост и бързо се запомня:

1. „Запарете“ дървесните стърготини в тенджера с вряща вода, оставете да изстине, след което изцедете водата. Стърготините трябва да са влажни, но не и подгизнали – при изстискване от тях не трябва да капе вода.

2. Поставете две големи шепи от стърготините в найлонова торбичка, уплътнете ги малко.

3. Междувременно подгответе луковиците – отрежете им връхчетата на шийките, за да стимулирате растежа на зелените пера. Засадете луковичките плътно една до друга в дървесните стърготини. „Надуйте“ торбичката и я завържете. Оставете така, докато зелените пера пораснат достатъчно високи. След това можете да развържете.

Този метод насища торбата с въглероден диоксид, който е необходим за активния растеж на растенията.

Вторият начин

е да използвате обикновена тоалетна хартия вместо дървесни стърготини. Откъснете няколко слоя, поставете в торбичка и намокрете с вода, за да образувате плътна каша. След това повторете всички предишни манипулации.

 Резултатът - много лук в малко пространство и за кратко време!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Сърбия спря мината за ценния метал, май заради това се разбуни и Казахстан “Златото на XXI век”. Така бе кръстен литият неотдавна. Алкалният метал наистина става безценен заради огромното си приложение във всички сфери на живота. И най-вече заради очаквания скок към електромобилите в Европа. Точно заради него цената на акумулаторите падна в пъти
В дербито между националите Андреа Христов и Атанас Илиев вторият вкара гол за победата на гостуващия "Асколи" с 3:1 при дебюта на първия в италианската серия "Б" с екипа на "Козенца". В срещата от 20-ия кръг /ившият нападател на "Ботев" (Пд) влезе като резерва в 67-ата мин и оформи крайния резултат 19 мин по-късно
Партизанинът Илия Карагонов от павелбанското село Тъжа почина на 96 години, познаваше лично Митко Палаузов "Ако през 1965-а бяхме свалили Тодор Живков, друго щеше бъде в България - истински социализъм. Защото тези хора бяха предатели на идеята - и Живков, и Хрушчов, по-късно и Горбачов. Хитро го правеха

Градина 24 / Зеленчуци