Напишете дума/думи за търсене

Идеи за новогодишно сервиране 2022

Нова година е прекрасен празник, който всички очакват с голямо нетърпение и радост. Да го изпълниш с красотата и уюта на хармонично подредена маса е една от гаранциите, че следващите дванадесет месеца ще ви носят топлината на близките и приятните подаръци на съдбата.

Предстоящата 2022 година, според китайския календар ще е под символа на Синия воден тигър.

Декорирането на новогодишната маса е един от най-важните детайли на предстоящото тържество. На първо място, трябва да вземете предвид цветовата схема на покривката, ястията, дали трябва да подредите свещи, както и да добавите малки фигури на тигри към основната украса на новогодишната трапеза?

Стилът на масата 

Както при украсяването на коледно дърво, има няколко стила на празнично сервиране. Най-известните и популярни от тях са скандинавски, селски, еко-стил, минимализъм.

* Скандинавски - характеризира се с бял тон на сервиране - съдове, покривка, сребърни прибори за хранене. Не забравяйте да поставите чаши със смърчови клони на новогодишната маса, така че да присъства ароматът на зимна иглолистна гора.

* Ретро - стилът на старинните вещи, износени от времето е много актуален. В центъра на масата, ако мястото позволява, можете да поставите малко коледно дърво в глинен съд. На гостите и членовете на семейството можете да предложите уютни одеяла, да сложите дантелени салфетки и красиви бели свещи в антични свещници.

* Еко-стил - дървени клонки и шишарки, красиво декорирани и подредени на масата, ще създадат атмосферата на зимна гора. Със семейството си можете да направите малки мишки от шишарки и внимателно да ги поставите до чиниите. Можете да намерите други екоидеи в интернет.

* Минимализъм - черно-белият цвят преобладава в декорацията на новогодишната трапеза. Коледната елха, в средата на масата, може да бъде украсена с две или три прости бели топки - не повече. Салфетките са черно-бели, не трябва да има излишъци в декора на интериора и новогодишната маса.

Цветовете 

Водният тигър ще бъде особено доволен от бели, сини, сребърни и златисти нюанси на сервиране. Опитайте се да комбинирате хармонично цветовете, за да създадете наистина уютна празнична атмосфера. Ето няколко примера:

* Основен цвят на декорацията - бял: покривка, светли съдове, а приборите за хранене са със златисти нюанси. Най-добре е салфетките да са светло бежови, без шарки.

* Преобладаващият цвят е златен. На първо място, такава трябва да бъде покривката. Основната украса на масата - коледното дърво - може да се постави в сребърна кофа. Бяла посуда и златни прибори ще допълнят вашия изискан стил.

* Сребърните прибори за хранене и бялата покривка ще се превърнат в истинска украса за новогодишната трапеза.

* А ако не вярвате в хороскопи, можете да украсите масата в класически новогодишни цветове: червено (в светли или тъмни цветове); синьо или светло синьо; нюанси на кафяво (дърво и естествени материали).

Красиви салфетки 

Салфетките са един от най-важните детайли в атмосферата на празника. Те могат да са обикновени, с нарисувани върху тях снежинки, коледни елхи, Дядо Коледа и Снежанка.

Основното е, че те се комбинират с другите детайли за декориране на празнична трапеза. Има много начини да сервирате красиво новогодишната си маса със салфетки.

* С конуси. Внимателно навийте светли платнени салфетки. Нанижете малки шишарки от смърч или бор в краищата на тънък конец с дебела игла. Завържете хубаво връвта с панделка и подредете в чиниите

* Декорирана с дърво. От магазина за декорация купете малки дървени коледни елхи, снежинки, звезди, малки мишки - всякакви фигури, които символизират зимния празник на 2022 г. Те ще се превърнат в основна украса на вашите салфетки.

Внимателно навийте на триъгълници ленени салфетки (за предпочитане светло бежови, без шарки). Поставете празнична фигурка от дърво в средата на триъгълника. Ако очаквате голям брой гости за Нова година, поставете до салфетката лист хартия с името на всеки от присъстващите на новогодишната маса.

* Със смърчова клонка. Навийте внимателно салфетката. Прикрепете хартиено сърце или друга фигурка в средата на навитата салфетка. Поставете малко борово клонче под конеца. Празничната атмосфера с такава украса ви е гарантирана (вижте снимката).

Централната композиция 

Основната украса на празника може да бъде красива композиция от свещи, дървени ели, борови шишарки, голям иглолистен клон и дори малък, новогодишно украсен истински дънер.
Основното е да можете правилно да подредите многото детайли и да направите Новата година наистина хармонична, създавайки атмосфера на топлина и комфорт.

Свещите 

Друг важен елемент за празничната атмосфера са красивите свещи. Символът на следващата година - Синият воден тигър - обожава сини, сребърни и златни цветове. Ето защо е най-добре да вземете свещи в тези нюанси. В зависимост от избрания от вас стил на сервиране, свещите трябва да бъдат поставени в дървени, сребърни или стъклени свещници. Няколко свещи могат да бъдат красиво поставени в центъра на композицията за сервиране, което прави основната украса на празничната нощ. Не трябва да използвате свещи в остри, наситени цветове: червено, черно, зелено, синьо.

Още идеи 

Декорирането на новогодишната трапеза може да бъде страхотно забавление за цялото семейство преди зимния празник и ще ви обедини.

Какво още можете да направите?

* Поставете фигурки на малки тигърчета до всяка чиния - те могат да бъдат закупени в специализиран магазин или направени от вас с импровизирани средства.

* Поставете малки изкуствени коледни елхи или фигури на Дядо Коледа и Снежанка близо до приборите за хранене на всеки гост. На тях можете да закачите снежинки от хартия, плат или дори дърво.

* Поставете голяма играчка тигър в центъра на вашата празнична трапеза и я украсете красиво.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Сърбия спря мината за ценния метал, май заради това се разбуни и Казахстан “Златото на XXI век”. Така бе кръстен литият неотдавна. Алкалният метал наистина става безценен заради огромното си приложение във всички сфери на живота. И най-вече заради очаквания скок към електромобилите в Европа. Точно заради него цената на акумулаторите падна в пъти
В дербито между националите Андреа Христов и Атанас Илиев вторият вкара гол за победата на гостуващия "Асколи" с 3:1 при дебюта на първия в италианската серия "Б" с екипа на "Козенца". В срещата от 20-ия кръг /ившият нападател на "Ботев" (Пд) влезе като резерва в 67-ата мин и оформи крайния резултат 19 мин по-късно
Партизанинът Илия Карагонов от павелбанското село Тъжа почина на 96 години, познаваше лично Митко Палаузов "Ако през 1965-а бяхме свалили Тодор Живков, друго щеше бъде в България - истински социализъм. Защото тези хора бяха предатели на идеята - и Живков, и Хрушчов, по-късно и Горбачов. Хитро го правеха

Градина 24 / Дизайн