Напишете дума/думи за търсене

НАПРАВИ СИ САМ: Четири варианта за използване на стари пластмасови бутилки

Празните пластмасови бутилки са отличен материал за приготвяне на различни полезни домашни устройства за вкъщи и двора.

Авторът на канала в YouTube Ибрахим Йълдъз споделя личния си опит и дава четири хитри варианта - евтина дренажна система, адаптер между гофрирана тръба и канализация, хранилка за "бездомни" птици, като и хранилка с поилка за домашни пилета.
За целта ще ви трябват както малки бутилки с обем 0,5 литра, така и големи петлитрови опаковки.

Евтина покривна дренажна система 

Нека си представим следната ситуация: улукът не завършва до края на покрива, в резултат на което цялата вода пада върху главата ви.

За да коригираме това недоразумение, ще използваме пластмасова бутилка от 2 литра.

Отрежете дъното на бутилката. Избираме закрепваща скоба за размера ѝ. Ако няма скоба, можете да закрепите бутилката с тел.

Прикрепяме бутилката към челната дъска. Поставяме гофриран маркуч на гърлото и го фиксираме на стената на къщата. Източваме водата на правилното място.

Връзка между тръби 


Случайно сте набръчкали ръба на гофрирана тръба в банята, в резултат на което той не приляга плътно към канализационната тръба.

Тук също ще ви бъде полезна пластмасовата бутилка. Взимаме такава с обем 0,5 литра. Отрязваме дъното.

Всичко е просто: вкарваме гофрираната тръба в пластмасовата бутилка възможно най-дълбоко, а гърлото на бутилката в канализационната тръба. Готово!

Хранилка за диви птици 

В къщата и в градината често живеят различни малки птици. Ако искате да им помогнете, можете да направите хранилка и да я окачите на дърво.

За целта ни трябват две бутилки с обем 5 и 6 литра. Отрязваме горните им части заедно с гърлото.

Пробиваме дупки в капачките и вкарваме в тях резбован прът. Фиксираме по-малката капачка с гайка на правилното място – имайте предвид, че по-голямото гърло ще играе ролята на покрив – заедно с бутилката. А после свързваме и „покрива“.

Фиксираме хранилката върху малка дъска. Препоръчително е хранилката да стои изправена и да не се люлее силно от вятъра.

Слагаме семки, трохи и други храни за птици.

Поилка за домашни пернати 

За този проект ще ни трябват две горни части от пластмасови туби с обем 5-6 литра. Захващаме хранилката и поилката на стената с помощта на големи пластмасови тръбни скоби.
Изсипете храна в хранилката, налейте вода в поилката. Това е всичко. Бързо и евтино! И птиците ще бъдат щастливи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
28 години кореспондентът ни в този регион показваше, че професионална и почтена журналистика може да се прави и извън София Авторът на книгата “Белнейски и убиецът” държеше да разказва историите без емоции - независимо дали става дума за кметски злоупотреби, или криминални престъпления Години наред без шум помагаше с дарения на възрастни хора и
Певицата Мариана Попова и мъжът ѝ - актьорът Веселин Плачков, ще представят първия си общ спектакъл “Виновни” в Перник. “Стартираме на 23 юни в театър “Боян Дановски” в гр. Перник, а след това ще посетим много градове”, написа певицата в профила си във
Юношеските национали ядосаха европейския шампион Нидерландия, поведоха му с 1:0, но паднаха с 1:3 в първия си мач от континенталното първенство в Израел. В 10-ата минута се разписа исканият от "Барселона" Мартин Георгиев, който засече центриране на Атанасов. След това ударихме и греда. В 30-ата Габиел Масехуй от "Аякс" изравни

Градина 24 / Дизайн