Напишете дума/думи за търсене

НАПРАВИ СИ САМ: Декорация на стена с дървени „керемиди“

Ако искате да украсите външните стени на лятна вила, къща, беседка и т.н. по оригинален начин, съветваме ви да го направите с дървени "керемиди".

Защо "керемиди"? Защото това е покривен материал! Всъщност идеята, че се припокриват една с друга, ги прави да изглеждат като керемиди.

През колониалните времена, докато в Европа са строили покривите със слама, тикли и керемиди, в Северна Америка материалът е заместен от дървени плочки. Там дървеният материал бил в изобилие, а освен това е лек, работи се с прости инструменти и е лесно за инсталиране. Оттам идва и стилът Shinglewood, подходящ за покриви и стени.

Необходими материали:

* кедрова дъска (можете да използвате дъски от различни дървесни видове);

*пирони.

* Авторът на канала в YouTube Майкъл Алм сподели опита си с декорирането на външни стени.

Подготвяме материала 

Стилът се разделя на подстилове
Стилът се разделя на подстилове

Първата стъпка е да подготвите дървените плочки – нарязваме ги на парчета с еднаква дължина.

Обърнете внимание: ширината на детайлите може да е различна, тъй като те ще бъдат регулирани вече на място.

Монтаж 

Монтажът на дървени "плочки" се извършва отдолу нагоре. Прикрепяме заготовките към стената и ги забиваме.

В този случай можете да използвате както обикновени пирони и чук, така и пневматичен пистолет/такер за забиване на пирони.

Оригинален стил 

Ако желаете, можете да направите външното покритие още по-оригинално.

За да направите това, просто трябва леко да промените формата на заготовките (да ги изострите от едната страна) и да оформите шаблон в централната част на стената.

Нужно е покритие 

На последния етап остава само да боядисате дървените керемиди с фасадна боя или просто да покриете дървото с акрилен лак.

Такова декоративно покритие изглежда страхотно на фасадата на лятна вила или къща, беседка или помощна барака, но е малко вероятно да е подходящо на закрито.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
"Ботев" (Пловдив) изпусна победата в битката за Тракия - водеше на "Берое" с 1:0 в Стара Загора до 90-ата мин, но допусна изравнително попадение и мачът от 6-ия кръг на Първа лига завърши 1:1. За гостите от Пловдив беше точен Антоан Бароан в 49-ата мин. Абубакар Тунгара отбеляза за старозагорци в самия край
Бизнесменът е бил силно притискан Раната на швейцарския бизнесмен Удо Ланге, намерен мъртъв в дома си във вилно селище “Делта хил" край пернишкото село Кладница, не е огнестрелна, както се смяташе до този момент, а прободна. Той е убит с нещо като шило, съобщи БНТ. Установено е още, че той е бил силно притискан
Дипломатът предвижда край на войната като Русия запазва териториите придобити през 2014-та година - полуостров Крим и Донбас Съединените щати са на прага на война с Русия и Китай заради разногласия, частично предизвикани от Съединените щати, и без концепция до какво ще доведе този сблъсък. Това заявава в интервю за "Уол Стрийт Джърнъл" бившият

Градина 24 / Дизайн