Напишете дума/думи за търсене

НАПРАВИ СИ САМ: Декорация на стена с дървени „керемиди“

Ако искате да украсите външните стени на лятна вила, къща, беседка и т.н. по оригинален начин, съветваме ви да го направите с дървени "керемиди".

Защо "керемиди"? Защото това е покривен материал! Всъщност идеята, че се припокриват една с друга, ги прави да изглеждат като керемиди.

През колониалните времена, докато в Европа са строили покривите със слама, тикли и керемиди, в Северна Америка материалът е заместен от дървени плочки. Там дървеният материал бил в изобилие, а освен това е лек, работи се с прости инструменти и е лесно за инсталиране. Оттам идва и стилът Shinglewood, подходящ за покриви и стени.

Необходими материали:

* кедрова дъска (можете да използвате дъски от различни дървесни видове);

*пирони.

* Авторът на канала в YouTube Майкъл Алм сподели опита си с декорирането на външни стени.

Подготвяме материала 

Стилът се разделя на подстилове
Стилът се разделя на подстилове

Първата стъпка е да подготвите дървените плочки – нарязваме ги на парчета с еднаква дължина.

Обърнете внимание: ширината на детайлите може да е различна, тъй като те ще бъдат регулирани вече на място.

Монтаж 

Монтажът на дървени "плочки" се извършва отдолу нагоре. Прикрепяме заготовките към стената и ги забиваме.

В този случай можете да използвате както обикновени пирони и чук, така и пневматичен пистолет/такер за забиване на пирони.

Оригинален стил 

Ако желаете, можете да направите външното покритие още по-оригинално.

За да направите това, просто трябва леко да промените формата на заготовките (да ги изострите от едната страна) и да оформите шаблон в централната част на стената.

Нужно е покритие 

На последния етап остава само да боядисате дървените керемиди с фасадна боя или просто да покриете дървото с акрилен лак.

Такова декоративно покритие изглежда страхотно на фасадата на лятна вила или къща, беседка или помощна барака, но е малко вероятно да е подходящо на закрито.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Партизанинът Илия Карагонов от павелбанското село Тъжа почина на 96 години, познаваше лично Митко Палаузов "Ако през 1965-а бяхме свалили Тодор Живков, друго щеше бъде в България - истински социализъм. Защото тези хора бяха предатели на идеята - и Живков, и Хрушчов, по-късно и Горбачов. Хитро го правеха
Какво се крие зад дългото име BMW Серия 4 Гран Купе M440i xDrive? Германците буквално наричат подобни коли като "спортно майсторство на дълги разстояния". С други думи тази М модификация е мощен автомобил за цялото семейство, чиято сило е намагистралата на пътя, а не на пистата. Второто поколение на гран купето на Серия 4 като философия съчетава
Голям пожар избухна в столичния квартал „Дружба”, съобщават в социалните медии жители на района. Около 16 часа е получен сигнал за задимяване в помещения в бившата печатница "Димитър Благоев". Минути по-късно екипи на пожарната са установили, че има огън в складово помещение и са започнали ограничаване на разпространението му

Градина 24 / Дизайн