Напишете дума/думи за търсене

НАПРАВИ СИ САМ: Имитация на камък

С помощта на хоросан и фолио

Решили сте да украсите мазето, камината или да облицовате ъглите на къща с естествен камък? Идеята определено е страхотна!

Има два основни начина: скъп или нискобюджетен.
Ако опитате втория вариант, резултатът няма да се различава много от естествените камъни.

Собственоръчно и с помощта на хоросан и фолио може да докарате перфектна имитация на скъпите облицовки.

Първо притискайте фолиото към пресния хоросан 

Намокрете повърхността на стената с вода, след което нанесете предварително приготвения разтвор на хоросан. Оформете веднага текстурата: можете да използвате ръцете си или с мистрия.

След това се нуждаете от парче фолио. Откъснете парче с желания размер и го смачкайте на топка. Не забравяйте да намокрите фолиото с вода, за да не полепне пресният разтвор.

Разгънете фолиото, поставете го върху хорокана и го притиснете. Така на повърхността ще получите "отпечатък", подобен на текстурата на естествен камък.

По този лесен начин оформете цялата измазана повърхност на стената.

Нарисувайте камъните 

С помощта на мистрия разграфете повърхността на отделни сегменти, които наподобяват формата на камъни. Линиите се правят на ръка, с произволни очертания.

Остава само да се доиздълбае фугата.

След като разтворът изсъхне напълно, ще е необходимо да грундирате и боядисате повърхността. Какви цветове ще използвате, зависи от вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Храната, безалкохолните напитки и разходите за жилището като ток, вода и отопление вече обхващат почти половината от всички разходи на средния българин, сочат данни на НСИ, публикувани в понеделник, ден преди статистиката да разпространи цифрите за инфлацията за април. Само делът на храната през първото тримесечие достига 29,5% от всички разходи
Отстъпката при зареждане на до 50 литра бензин и дизел може да се вдигне на 50 ст. Да отпадне акцизът за пропан-бутана и метана, които се използват за моторни горива, а ДДС за тях да бъда свален от 20 на 9%. Това е една от мерките, които са включени в антикризисния пакет, който правителството подготвя
Документи ще се приемат до 1 юни, може и по имейл Конкурсът за нов председател на Националния статистически институт (НСИ) бе удължен със заповед на вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова до 1 юни. Вместо до края на работния ден на 16 май документи от кандидатите ще се приемат до 17 часа на 1 юни, сряда

Градина 24 / Цветя