Напишете дума/думи за търсене

6-те задачки на градинаря през март

1. Уверете се, че всички семенца, които ще са ви необходими през сезона вече са поръчани или налични.  Така няма да се стигне до презапасяване от видове или пък спешно пазаруване в последния момент.

2. Започнете сеитбите на закрито, както и тези, които трябва да се извършат директно навън преди преминаване опасността от повратни мразове.

3. Последни срокове за внасяне на торове в лехите преди стартирането на активния сезон. Не ги пропускайте.

4. Започнете борбата с плевелите отрано, защото великденчето и врабчовите чревца вече цъфтят и образуват семе. Не изпускайте контрола над тях.

5. Засадете рози и други храсти на гол корен, за да ви излезе по-евтино. Растенията ще се прихванат лесно и бързо ще се разлистят.

6. Не подценявайте резитбите, но и внимавайте кои декоративни и цъфтящи храсти и дървета ще минат под ножа. Няма за кога да ги отлагате вече. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Директорът на столичната болница "Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев е подал молба за напускане, пише БТА. Заявил го е, потърсен за коментар заради информация за предстоящ протест на работещите в лечебното заведение. По думите му един от мотивите в молбата му за напускане е липсата на приемственост в системата, както и честа смяна на политиката
Слави Трифонов сравни политическата среда в България с български вариант на Хари Потър. Във фейсбук той остро нападна Кирил Петков и "Продължаваме промяната" заради изявленията, че събират добрите сили. Нарича го "инфантилен и объркан човек, който смята всички останали за инфантилни като него". Ето цялата публикация на Трифонов във фейсбук: Кога
Новак Джокович взе възможно най-сладкия реванш в Мелбърн. Миналата година сърбинът не можа да участва в откритото на Австралия по тенис, след като бе спрян на летището и впоследствие депортиран заради скандала с липсата на ваксина против коронавирус и на медицинско изключение. Сега обаче нямаше кой да го спре

Градина 24 / Цветя