Напишете дума/думи за търсене

Как по-здраво да закрепим мрежа към стълб

Безспорно най-ниско бюджетният начин да оградите частна зона (например лятна вила) е с поцинкована плетена мрежа, включително мрежа тип Рабица.

Технологията на монтаж е проста: първо трябва да инсталирате стълбовете по периметъра на обекта и да прикрепите металната мрежа към тях. Това ще струва по-малко и ще стане по-бързо от дървени и други огради.

Мрежата обаче има един недостатък - тя не скрива нищо от любопитни очи. Ако това не е важно за вас, тогава не се колебайте да изберете тази опция.

Кои стълбове да използвате?

Що се отнася до стълбовете, те могат да бъдат дървени, бетонни или метални - например от профилна тръба. Най-често се избира последният вариант.
Тук стигаме и до най-важния момент
трябва правилно да фиксирате металната мрежа към стълбовете.

Дълготрайната експлоатация на оградата ще зависи пряко от това. Има разумни и хитри начини как да го сторим.

Надежден начин за закрепване към стълбовете

Най-често покривните самонарезни винтове с уплътнителна гумена шайба се използват за закрепване на металната мрежа. Вариантът по принцип не е лош, но не е и издръжлив.

Буквално след 1-2 сезона гумените шайби ще изсъхнат и прилягането на мрежата към стълбовете ще бъде свободно, т.е. прилягане няма да има. Всичко ще трябва да се преправи.

Най-добре е да използвате метални скоби. Такива сами може да си направите като отрежете парчета от перфорирана лента. Важно е само да е от поцинкована стомана.

Отрязваме парчета перфорирана лента с желаната дължина и огъваме с клещи. Скобите са готови!

Монтираме монтажната скоба: закачаме я към металната мрежа и я закрепваме с покривните винтове.

Вместо перфорирана лента можете да използвате ленти за гипсокартон.

Закрепена само с винт, мрежата може да не трае дълго стабилно закрепена
Закрепена само с винт, мрежата може да не трае дълго стабилно закрепена
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Обмислят помощ и за бита - евтина тарифа за електричество, която да покрива потреблението, но без това за отопление Правителството засега успя да укроти бизнеса и той май няма да излезе на национален протест на 18 май. В понеделник премиерът Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и енергийният министър Александър Николов се срещнаха с
28 години кореспондентът ни в този регион показваше, че професионална и почтена журналистика може да се прави и извън София Авторът на книгата “Белнейски и убиецът” държеше да разказва историите без емоции - независимо дали става дума за кметски злоупотреби, или криминални престъпления Години наред без шум помагаше с дарения на възрастни хора и
Певицата Мариана Попова и мъжът ѝ - актьорът Веселин Плачков, ще представят първия си общ спектакъл “Виновни” в Перник. “Стартираме на 23 юни в театър “Боян Дановски” в гр. Перник, а след това ще посетим много градове”, написа певицата в профила си във

Градина 24 / Дизайн