Напишете дума/думи за търсене

НАПРАВИ СИ САМ: Саксия от циментов разтвор

Дизайнерските саксии за домашни цветя, които се продават в интернет и в обикновените магазини, несъмнено са много красиви. Но може и да са доста скъпи. Но вие сами може да се научите да ги произвеждате. А също и да зарадвате с подаръци семейството и приятелите през пролетните празници със собствено произведение на изкуството.

В този преглед ще ви покажем как да направите декоративна саксия за цветя от циментова замазка, проектирана под формата на дървена бъчва. Крайният продукт изглежда доста красив.

След като овладеете процеса, може да пробвате различни по вид саксии и кашпи.

Трябва да изберете контейнер с подходящ размер и да го напълните с пясък, като го уплътните добре.

Обърнете съда с главата надолу, леко потупайте отстрани и отгоре и след това внимателно го повдигнете. В резултат на това ще остане геометрична фигура (цилиндър) от пясък.

След това ще е необходимо да се приготви течен разтвор от цимент.

Бавно завъртете платформата, на която е разположена пясъчната форма около оста си и изсипете бавно и внимателно разтвора отгоре. След това трябва внимателно да изгладите първия слой.

На следващия етап нанасяме втори, по-дебел циментов разтвор.

Следва красивата част

Първоначално с линия и ножче или друг остър предмет може да маркирате 8 парчета на дъното – като рязане на пица – и тяхното по-дебело продължение надолу по стените. С тези части, те може да са 6 или пък 10, си улесняваме доста работата – първо, че ще бъде по равно, второ, че ще знаем кога да си дадем почивка между работата, и последно - да преценим как ще изглежда цялата картина.

След като сме ги отбелязали, в тези отделни полета следва да издълбаем имитацията на дървесна кора. Просто рисуваме надлъжни линии отгоре надолу и на някои места правим „възли“.

След това ще трябва да направим два отвора за дръжките на въжето и два отвора за дренаж.

Оставете разтвора да изсъхне за почти едно цяло денонощие.

Внимателно извадете сандъчето от пясъчната форма. В горната част, която е била залепена на земята и сега е изсъхнала напълно равна, с помощта на ножовка правим прорези - продължение на вертикалните линии.

От циментовия разтвор майсторим две ленти по цялата обиколка на саксията. Оформяме от тях подобие на пръстени, като върху дървени бъчви.

Как да изрежем равни части по краищата им?

Поставете кофичка, чаша или друг стабилен предмет. Той трябва да е висок, колкото единия край на пръстена. Придържайте ножчето отгоре му здраво, с върха към частта, която искате да отрежете, и с другата ръка завъртете цялата платформа, на която стои саксията. Повторете още 3 пъти с кофички, каши и т.н., с подходяща височина на останалите краища.

С капачка на бутилка, крем или друга пластмасова миниатюрна форма правим форми от циментов разтвор на опорните крака и ги „залепваме“ на дъното на саксията. И тях изчакваме да изсъхнат и отлепяме. С върха на капачка на флумастер или химикалка пък лесно може да направите имитация на гвойздейчета по металните пръстени.

След това остава само да почистите повърхността с фина шкурка, боя и да покриете с акрилен лак за бетон. Както и да поставите въжетата-дръжки в дупките.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
28 години кореспондентът ни в този регион показваше, че професионална и почтена журналистика може да се прави и извън София Авторът на книгата “Белнейски и убиецът” държеше да разказва историите без емоции - независимо дали става дума за кметски злоупотреби, или криминални престъпления Години наред без шум помагаше с дарения на възрастни хора и
Певицата Мариана Попова и мъжът ѝ - актьорът Веселин Плачков, ще представят първия си общ спектакъл “Виновни” в Перник. “Стартираме на 23 юни в театър “Боян Дановски” в гр. Перник, а след това ще посетим много градове”, написа певицата в профила си във
Юношеските национали ядосаха европейския шампион Нидерландия, поведоха му с 1:0, но паднаха с 1:3 в първия си мач от континенталното първенство в Израел. В 10-ата минута се разписа исканият от "Барселона" Мартин Георгиев, който засече центриране на Атанасов. След това ударихме и греда. В 30-ата Габиел Масехуй от "Аякс" изравни

Градина 24 / Дизайн