Напишете дума/думи за търсене

Разсадите преди и след засаждането

Най-важните правила:

1. Полейте разсада в деня преди да го засадите в градината. Така ще улесните изваждането му и няма да повредите коренчетата му.

2. Извадете растението заедно с пръста около кореновата система.

3. Преди да засадите на дъното на ямката може да поставите примамки срещу поповото прасе.

4. Не прекалявайте с поливането докато младите растения не се вкоренят добре.

5. Не използвайте медни препарати (бордолезов разтвор и др.) в началните фази от адаптирането на новозасадените растения, тъй като те задържат развитието им.

6. Първите профилактични пръскания срещу болестите започват след пълното вкореняване на растенията - около две седмици след засаждането.

Закалени растения

За да се улесни адаптирането на младите растеният в лехата, те трябва да са привикнали към условията на средата. Това става чрез предварително закаляване. Препоръчително е да започнете закалката 10-15 дни преди засаждането на растенията на открито.

0 Изнасяйте всеки ден саксийките или формичките за разсад навън. Ако времето е много слънчево, първоначално ги поставяйте на по-сенчесто място.

0 Постепенно увеличавайте престоя на открито. Добре е последните няколко дни да оставете разсада навън, но под навес.

Засаждайте в топла почва

Повечето зеленчукови растения са топлолюбиви и се засаждат, когато е преминала опасността от падане на късните пролетни слани. През отделните години засаждането е различно в зависимост от климатичните условия на района. Ето защо градинарите трябва много внимателно да следят прогнозите и да преценят индивидуално.

Застраховка!

Някои градинари оставят част от разсада, който засаждат малко по-късно. Така избягват евентуални поражения от неблагоприятни условия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
С мачовете Австралия - Дания и Франция и Тунис - Франция ще приключи срещите в група D на световното в Катар. Преди тях лидери са "петлите", които с 6 точки са сигурни 1/8-финалисти. Австралийците са втори с 3 точки, а Дания и Тунис имат по една. Селекционерът на Франция Дидие Дешан сменя цялата си офанзива, като титуляри не са Килиан Мбапе
Проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС изпрати 50 стр. документи, доказващи нарушения на екипа на д-р Атанас Атанасов Спешна проверка на цялостната дейност на уволнения в средата на октомври директор на УМБАЛ "Александровска" д-р Атанас Атанасов поиска депутатът от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов. Ангелов
Има ранен Писмо бомба избухна в украинското посолство в Мадрид, съобщава Си Ен Ен. Служител, който го е държал, е пострадал. Той е хоспитализиран. Няма опасност за живота му, съобщава местната полиция. Все още няма официален коментар от дипломатическата мисия, предаде

Градина 24 / Зеленчуци