Напишете дума/думи за търсене

Основни правила за растителната защита

Подходящ момент

Пръскането трябва да се направи при подходящи условия. Препоръчително е температурите да са над 5 градуса, да няма роса, както и опасност от превалявания в близките часове.

При топло време и високи температури (над 25 градуса), пръскането е недопустимо, защото има голяма вероятност от пригори по растенията. Освен това, при високи температури разтворът бързо се изпарява и не се получава необходимото покритие върху
третираните части.

Приготвяне на разтвор

Разтворът за пръскане се приготвя в деня на самото пръскане. След работа пръскачката се изплаква с чиста вода, за да не останат утайки, които ще засъхнат и по-късно ще запушат дюзите. Трябва особено да се внимава при работа с хербициди, защото може да се стигне до изгаряне на дърветата при следващото третиране.

Имайте предвид, че:

Не бива да се пръска във ветровито време, тъй като работният разтвор се отвява и не може да изпълни предназначението си.

Пестицидите

Продуктите за растителна защита трябва да се съхраняват на подходящи места, без достъп на деца и домашни любимци. Съхраняват се в сухи, проветриви и хладни помещения, без да са изложени на пряка слънчева светлина и топлина. По възможност да са в затворени шкафове. Тъй като са отрови, не може да се държат при храни за животни и птици.

Задължително етикетът на опаковката се запазва чист, за да се знае какъв е пестицидът, карантинният му срок и срокът на годност.

Препоръчително е да се използват работно облекло, ръкавици и маска за лице. След работа старателно се измиват ръцете и лицето, а устата се изплаква с чиста вода.

Съдовете, използвани за приготвяне на работните разтвори, както и опаковките от препарати, не се използват за никакви други нужди.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Официалната топка на световното Al Rihla не само се помпа, но се и зарежда като обикновен смартфон. Всичко е заради инерционния сензор, който предава информация за скорост и посока и така топката се следи за нуждите на ВАР системата. Сензорът се захранва с малка батерия, която според Adidas може да издържи 6 часа при активна употреба и 18 дни
Национално тол управление, което е част от Агенция "Пътна инфраструктура"  вече е определено за стратегически обект. Това стана с постановление на Министерския съвет. Целта е обезпечаване на неговата основна задача да осигурява надеждно и безпроблемно функциониране на Електронната система за събиране на пътни такси и да предоставя качествена
Нинова пак обвини президента в еднолична власт, НС не задължи служебното правителство да внесе бюджет  На България се пречи да излъчи редовно правителство, защото едни "евроатлантици" заблуждават чуждестранните ни партньори. Те заблуждават посолствата, а техните "говорещи глави" - анализаторите им по завладените от тях медии

Градина 24 / Зеленчуци