Напишете дума/думи за търсене

Пътека от ръчно изработени плочки

Ако искате да си направите лесни и ефектни плочки за двора, събирайте еднородни пластмасови плитки кофички от хранителни продукти, като тези за гъби или други. Идеята споделя авторът на канала „Дачный Москит“ в youtube.

Необходими материали:

0 пясък;

0 цимент;

0 пластификатор;

0 фибростъкло;

0 пластмасови фитинги;

0 бордюр (по избор).

Първо, подгответе мястото - премахнете горния растителен слой (ако има такъв) и уплътнете почвата с трамбовка.

След това ще трябва да подготвите смес от пясък и цимент в съотношение 4:1. Положете маяци от дървени летви отстрани и изсипете сместа. Изравнете го според нивото с плоска дървена летва или линия.

След това пристъпваме към полагане на тротоарните плочи, които са съхнали в еднородни форми - пластмасови кутии, и ги набиваме с гумен чук. Проверявайте периодично нивото.

След като сте поставили всички плочки, залейте ги с вода - можете да използвате маркуч (само налягането не трябва да е голямо) или градинска лейка.

Когато повърхността е суха, следва да запълните фугите. Можете да използвате както обикновен пясък, така и пясък и цимент в съотношение 5:1.

След това намокряме прецизно фугите на плочките с вода от бутилка и след това - цялата повърхност от маркуч или градинска лейка.

В края остава само да се направи бетонна граница – бордюр. Инсталираме кофраж по периметъра на обекта и го запълваме с бетон (цимент + пясък + пластификатор + полипропиленови фибри/влакна). Подсилваме с пластмасова арматура и чакаме да изсъхне, за да премахнем кофража.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Той не просто може да управлява живота - буквално, като накара сърцето отново да затупти, а явно и да менажира отлично и своя живот, и този на болницата, на която се е отдал. Директорът на “Света Екатерина” Генчо Начев 16 години е начело на най-известната кардиологична болница, създадена от проф. Александър Чирков
Ford официално прехвърли собствеността на румънския си завод в Крайова на Ford Otosan, за да ускори трансформацията към изцяло електрическо бъдеще в Европа. След регулаторно одобрение, споразумението между Ford Europe и Ford Otosan вече е финализирано. Съчетавайки производствената мощ на завода в Крайова с богатия опит на турската компания Ford
По инициатива на Държавната агенция за безопасност на движението е бил поставен пункт за контрол на 200-300 метра от жестоката катастрофа в София. На час са заловени по средно 100 шофьори с надвишена скорост, сподели в интервю за "24 часа" заместник-председателят на агенцията Димитър Илиев, бивш шампион на рали. Цялото интервю вижте във видеото

Градина 24 / Дизайн