Напишете дума/думи за търсене

Декоративно цветно пано

Ако трябва да украсите мястото близо до къщата, в градината или пред блока по оригинален начин, ето една идея от автора на YouTube канала Refugio Green как да направите декоративно цветно легло. Изглежда много красиво, а направата на такава красота е много проста.

Необходими материали:

0 тухли за фасадна декорация;

0 гъвкава градинска граница (използва се за създаване на цветни лехи, пътеки и тревни площи);

0 камъчета с различни цветове;

0 керамична ваза за цветя.

Етапи на работа

Първата стъпка ще бъде да "очертаете" границите на бъдещата цветна леха. За да направите това, полагате "граница" от облицовъчни плочи (използвани за довършване на фасадата на къщата). Първо трябва да премахнете горния тревен слой на почвата, както и да направите и вдлъбнатина, в която ще оформите „пеперудата“. От градинския бордюр създавате формата на пеперуда.

След това засипвате всичко обратно с почва – разбира се, горният ръб на пеперудата остава над повърхността, и уплътнявате. Тук няма нужда да използвате трамбовка - достатъчно е да уплътните с ръце. Предварително помислете каква почва да сложите в зависимост от това какви цветя ще засадите наоколо. В единия ъгъл на цветната леха поставете ваза вертикално, в другия - керамична саксия.

На следващия етап изкопавате дупки в декоративното цветно легло и засаждате цветя по ваше предпочитания. Там, където няма да има цветя, полагате геотекстил.

В крайна сметка остава само да запълните празното пространство на цветното легло с камъчета. Вътре в "пеперудата" използвате по-светли камъчета.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
По инициатива на Държавната агенция за безопасност на движението е бил поставен пункт за контрол на 200-300 метра от жестоката катастрофа в София. На час са заловени по средно 100 шофьори с надвишена скорост, сподели в интервю за "24 часа" заместник-председателят на агенцията Димитър Илиев, бивш шампион на рали. Цялото интервю вижте във видеото
Актьорите Калин Сърменов и Филип Буков се скараха във фейсбук. Разпрата започва от директора на Сатиричния театър Калин Сърменов, който публикува две снимки на кадри от сериала "Татковци", който в момента се излъчва по Би Ти Ви. На тях се виждат Филип Буков и колежката му Стефани Ивайло, които влизат в ролите на адвокати
Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев бяха разпитани от Главна дирекция “Национална полиция” в столичния квартал “Младост”, съобщи Sportal.bg. Първо в 12  часа се появи Дани Ганчев, който бе придружаван от адвоката на “червените” Станислав Трендафилов. След разпита той бе отлично настроение

Градина 24 / Цветя