Напишете дума/думи за търсене

Бататите се отглеждат с разсад, садят се сега

Ако сте почитатели на сладките картофи и сте си произвели разсад, напомняме ви, че от средата на май може да го засаждате на постоянно място в градината.

Важни акценти:

0 Младите растения се засаждат в добре затоплена почва.

0 Не трябва да има опасност от късни мразове.

0 Бататите се отглеждат на разстояние: 75-100 см между редовете и 30-35 см - между растенията вътре в реда.

Основните грижи:

0 При засаждането полейте всяко растение и притиснете, за да уплътните почвата.

0 До пълното вкореняване може да направите още 1-2 поливки.

0 През вегетацията редовно се плеви и полива при нужда.

Бататите се прибират, когато узреят напълно. Познават се по това, че при разрязване повърхността им засъхва много бързо. Клубените, които не са съвсем узрели, остават дълго влажни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Правителството определи нов председател на Националния статистически институт, съобщиха от пресслужбата на кабинета след заседанието му в сряда. Уточнява се, че е проведена прозрачна процедура за избор на председател. Предварително обявени правила и критерии за избор, бяха публикувани в средствата за масово осведомяване и социалните мрежи
Готова е законодателната програма на „Продължаваме промяната“ за ново правителство, пише във фейсбук страницата на партията, където е публикувано и видео на Кирил Петков. Тя съдържа над 40 законопроекта, като голяма част от тях трябва да бъдат приети в следващите 4 месеца, ако искаме България да продължи да върви напред с темпа
Срокът за погасяване на кредити, теглени от хора, които в пандемията са оставали временно без работа, се увеличава от 5 на 7 години. Това е едно от решенията на правителството за изменение на  „Програма за гарантиране на безлихвени кредити в защита на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19”

Градина 24 / Зеленчуци