Напишете дума/думи за търсене

Опазете оптимално сливовите дръвчета

За да се гарантира опазване на сливите от вредители, в този период се налага дръвчетата да се третират срещу кафяво гниене и ръжда от болестите, а от неприятелите срещу сливов плодов червей и обикновена сливова щитоносна въшка.

0 Срещу кафявото гниене се използват фунгицидите: дифкор 250 ЕК – 20 мл/дка, каптан 80 ВГ – 150-180 г/дка, хорус 50 ВГ - 45-50 г/дка и други.

0 Срещу ръждата е разрешен сигнум – 45 г/дка, който е подходящ и за контрол на кафявото гниене.

0 Разрешени инсектициди срещу сливовия плодов червей са: афъръм опти – 250 г/дка, децис 100 ЕК – 7.5-17.5 мл/дка, карповирусин – 100 мл/дка и много други.

0 Срещу обикновена сливова щитоносна въшка може да се използват продукти, разрешени срещу калифорнийската и другите видове щитоностни въшки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Правителството определи нов председател на Националния статистически институт, съобщиха от пресслужбата на кабинета след заседанието му в сряда. Уточнява се, че е проведена прозрачна процедура за избор на председател. Предварително обявени правила и критерии за избор, бяха публикувани в средствата за масово осведомяване и социалните мрежи
Готова е законодателната програма на „Продължаваме промяната“ за ново правителство, пише във фейсбук страницата на партията, където е публикувано и видео на Кирил Петков. Тя съдържа над 40 законопроекта, като голяма част от тях трябва да бъдат приети в следващите 4 месеца, ако искаме България да продължи да върви напред с темпа
Срокът за погасяване на кредити, теглени от хора, които в пандемията са оставали временно без работа, се увеличава от 5 на 7 години. Това е едно от решенията на правителството за изменение на  „Програма за гарантиране на безлихвени кредити в защита на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19”

Градина 24 / Дръвчета