Напишете дума/думи за търсене

Дренажен кладенец за оттичане на дъждовна вода

Дренажните кладенци може да са различни видове, но специално за отстраняване на дъждовна вода, абсорбционно-филтриращите структури са перфектни. Те ефективно и бързо дренират дъждовната вода директно във водопоглъщащите почвени слоеве.

Направата им собственоръчно в къща или лятна вила е много проста. Можете да опитате (не е подходящ за оттичане на отпадни води в земята!). Авторът на канала в YouTube Irmaos a obra Araraquara сподели с нас личния си опит.

Той е използвал материали: тухли, чакъл и строителни отломки.

Основни етапи на работа

Първата стъпка е да изкопаете дупка с дълбочина около 1,5 метра. Ширината и дължината на ямата е 1,5х2 метра.

След това, с помощта най-добре на градински свредел, трябва да пробиете две дупки на дъното на ямата с дълбочина най-малко 1,5 метра всяка. Те трябва да са в центъра на дупката.

На следващия етап изграждаме стените на кладенеца от строителни тухли.

Основната част от изграждането на дренажния кладенец е успешно завършена. Ако сте стигнали до този етап, остава много малко.

В края ще е необходимо кладенецът да се напълни с филтърен слой: може да се използва натрошен камък или камъчета.

Обърнете внимание: запълваме както дупките, така и вътрешността на кладенеца с камъни.

За да може дренажната система да работи правилно, остава само да се направи водоснабдяване - в случая са използвани пластмасови тръби.

Тази смешна украса за ограда може бързо да ни разсее от градинските ни задължения

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Звездата на американския национален отбор Кристиян Пулишич си пусна снимка от болничната стая и се закани да се върне за мача с Нидерландия в събота. "Толкова съм горд с вас момчета. Честито. Връщам се в събота, не се тревожете", написа Пулишич. Кристиян вкара гола за победата с 1:0 над Иран в края на първото полувреме
Българският баскетболен национал Александър Везенков заяви, че е щастлив, че работата му е оценена. Той даде интервю пред официалния сайт на Евролигата след като спечели отличието за номер 1 в турнира през ноември. „Първо, благодаря много за наградата. Всичко има значение, но най-важен е отборът. Много съм щастлив, че взехме някои големи победи
Официалната топка на световното Al Rihla не само се помпа, но се и зарежда като обикновен смартфон. Всичко е заради инерционния сензор, който предава информация за скорост и посока и така топката се следи за нуждите на ВАР системата. Сензорът се захранва с малка батерия, която според Adidas може да издържи 6 часа при активна употреба и 18 дни

Градина 24 / Зеленчуци