Напишете дума/думи за търсене

Дренажен кладенец за оттичане на дъждовна вода

Дренажните кладенци може да са различни видове, но специално за отстраняване на дъждовна вода, абсорбционно-филтриращите структури са перфектни. Те ефективно и бързо дренират дъждовната вода директно във водопоглъщащите почвени слоеве.

Направата им собственоръчно в къща или лятна вила е много проста. Можете да опитате (не е подходящ за оттичане на отпадни води в земята!). Авторът на канала в YouTube Irmaos a obra Araraquara сподели с нас личния си опит.

Той е използвал материали: тухли, чакъл и строителни отломки.

Основни етапи на работа

Първата стъпка е да изкопаете дупка с дълбочина около 1,5 метра. Ширината и дължината на ямата е 1,5х2 метра.

След това, с помощта най-добре на градински свредел, трябва да пробиете две дупки на дъното на ямата с дълбочина най-малко 1,5 метра всяка. Те трябва да са в центъра на дупката.

На следващия етап изграждаме стените на кладенеца от строителни тухли.

Основната част от изграждането на дренажния кладенец е успешно завършена. Ако сте стигнали до този етап, остава много малко.

В края ще е необходимо кладенецът да се напълни с филтърен слой: може да се използва натрошен камък или камъчета.

Обърнете внимание: запълваме както дупките, така и вътрешността на кладенеца с камъни.

За да може дренажната система да работи правилно, остава само да се направи водоснабдяване - в случая са използвани пластмасови тръби.

Тази смешна украса за ограда може бързо да ни разсее от градинските ни задължения

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
По инициатива на Държавната агенция за безопасност на движението е бил поставен пункт за контрол на 200-300 метра от жестоката катастрофа в София. На час са заловени по средно 100 шофьори с надвишена скорост, сподели в интервю за "24 часа" заместник-председателят на агенцията Димитър Илиев, бивш шампион на рали. Цялото интервю вижте във видеото
Актьорите Калин Сърменов и Филип Буков се скараха във фейсбук. Разпрата започва от директора на Сатиричния театър Калин Сърменов, който публикува две снимки на кадри от сериала "Татковци", който в момента се излъчва по Би Ти Ви. На тях се виждат Филип Буков и колежката му Стефани Ивайло, които влизат в ролите на адвокати
Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев бяха разпитани от Главна дирекция “Национална полиция” в столичния квартал “Младост”, съобщи Sportal.bg. Първо в 12  часа се появи Дани Ганчев, който бе придружаван от адвоката на “червените” Станислав Трендафилов. След разпита той бе отлично настроение

Градина 24 / Зеленчуци