Напишете дума/думи за търсене

Здравите краставици са по-устойчиви на вредители

Краставиците са култура, която се напада от няколко по-важни болести и неприятели, срещу които задължително трябва да се предприемат необходимите мерки. Те включват както агротехнически дейности, така и третиране с продукти за растителна защита.

6 важни стъпки:

0 За сеитба използвайте само здрави и обеззаразени семена.

0 Сменяйте мястото на лехите с краставици, колкото и трудно да е това в малките градинки.

0 Не допускайте плевели в цялата градина, не само около лехите със зеленчуци. Имайте предвид, че те са гостоприемници на много вредни насекоми, които пренасят вирусни и микоплазмени болести.

0 Поливайте оптимално, тъй като водата влияе не само на нарастването на плодовете, но и на качеството им.

0 Подхранвайте балансирано растенията, за да си гарантирате богата реколта. Използвайте минерални и органични торове, както и листни продукти. Подаване на храна през листата е много подходящо при стресови условия, както и за коригиране на хранителни дефицити.

0 Редовно преглеждайте растенията за признаци на болести или нападение от неприятели.

Правете предпазни пръскания с контактни фунгициди преди да са се появили симптомите на болестите. Ако вече се наблюдава зараза, използвайте препарати с лечебно действие.

Внимание! 

Не бива да се допуска развитие на вирусни и микоплазмени болести. Заразените растения не могат да се лекуват, а ако въобще се образуват плодове, то те не са годни за консумация.

Борбата с вирусните болести, като краставично мозаечния вирус, е насочена към неприятелите, в случая листните въшки, които пренасят заразата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Правителството определи нов председател на Националния статистически институт, съобщиха от пресслужбата на кабинета след заседанието му в сряда. Уточнява се, че е проведена прозрачна процедура за избор на председател. Предварително обявени правила и критерии за избор, бяха публикувани в средствата за масово осведомяване и социалните мрежи
Готова е законодателната програма на „Продължаваме промяната“ за ново правителство, пише във фейсбук страницата на партията, където е публикувано и видео на Кирил Петков. Тя съдържа над 40 законопроекта, като голяма част от тях трябва да бъдат приети в следващите 4 месеца, ако искаме България да продължи да върви напред с темпа
Срокът за погасяване на кредити, теглени от хора, които в пандемията са оставали временно без работа, се увеличава от 5 на 7 години. Това е едно от решенията на правителството за изменение на  „Програма за гарантиране на безлихвени кредити в защита на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19”

Градина 24 / Зеленчуци