Напишете дума/думи за търсене

Здравите краставици са по-устойчиви на вредители

Краставиците са култура, която се напада от няколко по-важни болести и неприятели, срещу които задължително трябва да се предприемат необходимите мерки. Те включват както агротехнически дейности, така и третиране с продукти за растителна защита.

6 важни стъпки:

0 За сеитба използвайте само здрави и обеззаразени семена.

0 Сменяйте мястото на лехите с краставици, колкото и трудно да е това в малките градинки.

0 Не допускайте плевели в цялата градина, не само около лехите със зеленчуци. Имайте предвид, че те са гостоприемници на много вредни насекоми, които пренасят вирусни и микоплазмени болести.

0 Поливайте оптимално, тъй като водата влияе не само на нарастването на плодовете, но и на качеството им.

0 Подхранвайте балансирано растенията, за да си гарантирате богата реколта. Използвайте минерални и органични торове, както и листни продукти. Подаване на храна през листата е много подходящо при стресови условия, както и за коригиране на хранителни дефицити.

0 Редовно преглеждайте растенията за признаци на болести или нападение от неприятели.

Правете предпазни пръскания с контактни фунгициди преди да са се появили симптомите на болестите. Ако вече се наблюдава зараза, използвайте препарати с лечебно действие.

Внимание! 

Не бива да се допуска развитие на вирусни и микоплазмени болести. Заразените растения не могат да се лекуват, а ако въобще се образуват плодове, то те не са годни за консумация.

Борбата с вирусните болести, като краставично мозаечния вирус, е насочена към неприятелите, в случая листните въшки, които пренасят заразата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Пътнически влак се е ударил в паднала скала по подбалканската линия край Розино, предаде БНТ. Загинал е машинист. По първоначална информация няма пострадали пътници. Очаквайте
С мачовете Австралия - Дания и Франция и Тунис - Франция ще приключи срещите в група D на световното в Катар. Преди тях лидери са "петлите", които с 6 точки са сигурни 1/8-финалисти. Австралийците са втори с 3 точки, а Дания и Тунис имат по една. Селекционерът на Франция Дидие Дешан сменя цялата си офанзива, като титуляри не са Килиан Мбапе
Проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС изпрати 50 стр. документи, доказващи нарушения на екипа на д-р Атанас Атанасов Спешна проверка на цялостната дейност на уволнения в средата на октомври директор на УМБАЛ "Александровска" д-р Атанас Атанасов поиска депутатът от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов. Ангелов

Градина 24 / Зеленчуци