Напишете дума/думи за търсене

За едри патладжани подхранете растенията

Листните торове се усвояват лесно и бързо

За да се получат едри и качествени патладжани, необходимо е растенията да се подхранват балансирано. Освен основното торене, което се извършва през есента преди обработката на почвата в градината, е важно да се направи и подхранване по време на вегетацията.

Обикновено по време на развитието на растенията се внася останалата част от азотните или комбинирани минерални торове, част от които са подадени при засаждането на разсада. Може да се подхранва и с комбинирани листните торове, които много бързо и лесно се усвояват от растенията.

Варианти:

0 Използвайте торове, които са комбинация от трите основни хранителни елемента - азот, фосфор и калий. Може да подхраните растенията два пъти.

0 Възможни са и различни комбинации от листни торове, които съдържат разнообразни макро- и микроелементи. Най-добре е да изберете продукт, който се препоръчва за подхранване на зеленчуци.

Калият да не се пренебрегва

Калият играе важна роля за създаване на тургор и на осмотично налягане на растенията. Освен това той е необходим за образуването на плодовете и за активиране на асимилационните процеси.
Микроелементът е особено важен когато има чести валежи и недостатъчно слънце. В такива условия калият повишава устойчивостта на зеленчуковите растения към някои болести.

Ползите от елемента са:

0 Влияе много добре за по-ранното узряване на зеленчуците.

0 Потиска едностранчивото азотно торене, което не е благоприятно за растенията.

0 Повишава устойчивостта на културите към гъбни заболявания.

0 Ако елементът липсва, растежът на растенията значително се забавя.

Растението не се колтучи

Често градинарите питат дали патладжаните трябва да се колтучат, както се прави при доматите.
Не, растенията не трябва да се колтучат. Патладжанът плододава много добре и колтуците не отнемат хранителния поток, предназначен за плодовете.

Напомняме на начинаещите градинари, че: колтучат се доматите, а при краставиците се провежда резитба, за да се подмладят растенията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Има ранен Писмо бомба избухна в украинското посолство в Мадрид, съобщава Си Ен Ен. Служител, който го е държал, е пострадал. Той е хоспитализиран. Няма опасност за живота му, съобщава местната полиция. Все още няма официален коментар от дипломатическата мисия, предаде
Комисията по енергетика прие закон, внесен от ДПС Депутатите от енергийната комисия спират "Лукойл" да изнася горива. В сряда те обсъдиха законопроекта на ДПС, с който се предлага износът да се забрани, и го подкрепиха на първо четене. По време на дебатите вицепремиерът Христо Алексиев и министърът на икономиката Никола Стоянов заявиха
Силният човек в Катар шейх Хамад бин Халифа ал Тани помаха на бразилка от трибуните на мача Бразилия - Швейцария и съпругата му доста сериозно се намуси. Тази снимка и видеото към нея обиколиха света. Оказа се, че шейхът е помахал на Дезире Соареш, която е доста известна във футболния свят. В инстарграм тя има 60 000 последователи

Градина 24 / Зеленчуци