Напишете дума/думи за търсене

НАПРАВИ СИ САМ: Градинска пръскачка от помпа за туба за минерална вода

Ако използвате пластмасови помпи за бутилки и туби вода, навярно след време започват да ви дразнят, когато натискате, а вода не излиза.

Щом не работи, може да я използвате в друга роля. Особено ако имате нужда от пръскачка за поливане на вашата градина (достатъчна за поне един сезон), а не искате да харчите пари за скъпи фабрични продукти.

Идеята заимстваме от YouTube канала на Ibrahim Y?ld?z. Смятаме, че е доста подходяща и заслужава вашето внимание.

Необходими материали:

  • механична помпа за бутилирана вода;
  • пластмасова тапа за канализационна тръба;
  • водопроводна арматура;
  • лепило.

Първо ще трябва да разглобите помпата. От нея се нуждаем само от тялото и бутона. Също така трябва да подготвите адаптерен фитинг, за да можете да свържете с kанелка и фитинг за маркуч за поливане.

След това се нуждаем от пластмасова тапа за канализационната тръба. В нея правим маркировки и пробиваме дупка в централната част. Вкарваме фитинга-адаптер в отвора и го фиксираме с гайка.

На следващия етап, взимаме тялото и бутона от помпата. Ако считаме, че досега бутонът е бил в горната част на тялото, сега го обърнете и сложете отново там, временно. Също там – в горната част – поставете пластмасовата канализационна тапа, с която досега работехте. Краят ѝ ще бъде мястото на очертание на тялото, по което да го изрежете, след като разглобЕте временната конструкция.

В горната част на бутона на помпата ще е необходимо да направите три реда дупки с игла или топлийка.

След това залепваме бутона в тялото, както е показано на изображението. Залепяме и пластмасова тапа и допълнително фиксираме детайлите с винтовете.

В крайна сметка остава само да монтирате фитингите, крана с връзка от частица от маркуча.

Допълнителен вариант е да използвате канализационна тръба за стелаж на маркуча и градинската „душ слушалка“. От долния край на тръбата до избрано от вас ниво направете разрез, през който да минава маркуча, да се „качи“ на нивото над земята, тъй като тръбата ще трябва да вкарате малко в пръстта за стабилност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
"Ботев" (Пловдив) изпусна победата в битката за Тракия - водеше на "Берое" с 1:0 в Стара Загора до 90-ата мин, но допусна изравнително попадение и мачът от 6-ия кръг на Първа лига завърши 1:1. За гостите от Пловдив беше точен Антоан Бароан в 49-ата мин. Абубакар Тунгара отбеляза за старозагорци в самия край
Бизнесменът е бил силно притискан Раната на швейцарския бизнесмен Удо Ланге, намерен мъртъв в дома си във вилно селище “Делта хил" край пернишкото село Кладница, не е огнестрелна, както се смяташе до този момент, а прободна. Той е убит с нещо като шило, съобщи БНТ. Установено е още, че той е бил силно притискан
Дипломатът предвижда край на войната като Русия запазва териториите придобити през 2014-та година - полуостров Крим и Донбас Съединените щати са на прага на война с Русия и Китай заради разногласия, частично предизвикани от Съединените щати, и без концепция до какво ще доведе този сблъсък. Това заявава в интервю за "Уол Стрийт Джърнъл" бившият

Градина 24 / Дизайн