Напишете дума/думи за търсене

Дренажна яма от автомобилни гуми

Първият плюс на "гумената" дренажна яма е, че не е нужно да харчите пари за бетонни пръстени или тухли, за да построите кладенец или яма. Вторият плюс следва от първия - може да се направи за един или два уикенда. Може да се използва като самостоятелна дренажна яма за отвеждане на отпадъчни води от частна къща/ бунгало и за организиране на преливник от съществуваща дренажна яма.

Изкоп

На първо място, ще е необходимо да изберете подходящо място за дренажната яма и да стигнете до желаната дълбочина, като е желателно дълбочината да бъде равна на кратно на броя на гумите.

Дъното на ямата трябва да бъде покрито с развалини или строителни отпадъци - счупени тухли и стар бетон.

При някои от гумите (тези, които ще формират основата на кладенеца) е необходимо да отрежете едната страна - така че водата да не застоява в "джобовете". Отрязаната страна на гумите ще бъде положена (първата - на земята, останалите - една върху друга).

Поставяне на автомобилните гуми

Поставете първата гума върху подготвената основа. Веднага изсипете земята отвън в кръга.

Преди да поставим втората гума, полагаме парчета пластмасови тръби. Използваме такива разделители за всеки следващ ред, с изключение на горния.
В горната гума изрязваме дупка за канализационната тръба. Полагаме я.

Накрая остава само да поставите останалите две гуми, на които не са отрязани парчета от страните - те ще се издигнат над земята. Като люк може да се използва метален похлупак от голяма стара тенджера.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
"Ботев" (Пловдив) изпусна победата в битката за Тракия - водеше на "Берое" с 1:0 в Стара Загора до 90-ата мин, но допусна изравнително попадение и мачът от 6-ия кръг на Първа лига завърши 1:1. За гостите от Пловдив беше точен Антоан Бароан в 49-ата мин. Абубакар Тунгара отбеляза за старозагорци в самия край
Бизнесменът е бил силно притискан Раната на швейцарския бизнесмен Удо Ланге, намерен мъртъв в дома си във вилно селище “Делта хил" край пернишкото село Кладница, не е огнестрелна, както се смяташе до този момент, а прободна. Той е убит с нещо като шило, съобщи БНТ. Установено е още, че той е бил силно притискан
Дипломатът предвижда край на войната като Русия запазва териториите придобити през 2014-та година - полуостров Крим и Донбас Съединените щати са на прага на война с Русия и Китай заради разногласия, частично предизвикани от Съединените щати, и без концепция до какво ще доведе този сблъсък. Това заявава в интервю за "Уол Стрийт Джърнъл" бившият

Градина 24 / Дизайн