Напишете дума/думи за търсене

Седем композиции за ярко лято

Предложените ансамбли ще направят възможно превръщането на терасата или балкона в райско кътче. Красотата за цялото лято ще е гарантирана!

1. Игра на контрасти 

Поцинкованата вана осигурява просторно "жизнено пространство" за весела композиция. Главните герои са дребни жълти и оранжеви невенчета, които цъфтят неуморно до първата слана. Те имат приятен пикантен аромат и са ядливи цветя, които имат вкус на кора от мандарина - идеално допълнение към салати или десерти!

Контрастните партньори в микса са градинският чай и лобелията. Благодарение на сините им цветчета, жълтите и оранжеви невенчета изглеждат много по-ярки.

План за засаждане

1. Тънколистен оранжев невен (Tagetes tenuifolia) - Orange Gem, 3 екземпляра

2. Лобелия (Lobelia) - "Deep Blue", 2 екземпляра

3. Тънколистен невен, жълт (Tagetes tenuifolia) "Lemon Gem"

4. Прахообразен градински чай (Salvia farinacea)

2. Богатите цветове дават тон 

Простата бяла кутия съдържа квартет от традиционни саксийни декоративни растения. Calibrachoa завладява с огненоярките си цветове. По-тъмните нюанси на Osteospermum подкрепят тази гама.

В компаниятя се откроява снежнобялата ангелония - тя ефектно разрежда и донякъде заглушава яркостта на съседите с различни нюанси на червеното.

Вишневочервената немезия допълва композицията.
Съвет за грижа: Растенията ще цъфтят по-обилно, ако увехналите цветове се отстраняват редовно.

План за засаждане

1. Calibrachoa "Aloha Red Cartwheel"

2. Osteospermum

3. Angelonia "Angelface Improved White"

4. Nemesia "Cherry on Ice"

3. Всички нюанси на синьото 

Бели облаци на фона на синьото лятно небе - точно такава асоциация предизвиква композицията в голям заоблен бетонен контейнер. На заден план, в ансамбъла, се издигат светъл и тъмен брашнест градински чай, разреден със заешка опашка с пухкави съцветия. Отпред ръбът на контейнера е покрит с цветна покривка от лобелия и млечница.

Съвет: тъй като растенията са ажурни в структурата си, препоръчително е да изберете саксия без шарки.

План за засаждане

1. Лобелия (Lobelia), 2 екземпляра

2. Euphorbia (Euphorbia) "Diamond Cloud"

3. Прахообразен градински чай (Salvia farinacea) "Light Candle"

4. Lagurus ovatus
"Bunny Tails"

5. Sage mealy '"Midnight Candle".

4. Ободряващо коралово червено 

Тази композиция в плетена кошница се вписва перфектно в рустик стила и идеално повдига настроението, поддържайки тонуса с ободряващи топли тонове.

Цветът варира от модерния корал (върбинка) до деликатно розово (пеларгония). Те са ефектно подчертани от сините съцветия на кочата билка (на фона на ансамбъла).

Градинският чай с лилави и зелени листа допринася за контраста във флоралния микс. Съвет: ако редовно прищипвате върховете на летораслите на тази пикантна билка, растението ще се разклонява по-добре.

План за засаждане

1. Verbena "Mango Orange"

2. Salvia officinalis "Purpurascens"

3. Lobularia

4. Pelargonium zonale "Light Salmon"

5. Catnip (Nepeta)

6. Salvia officinalis "Icterina"

5. Заложете на листата 

Тази композиция е красива дори без цъфтеж - основен акцент са растения с различни по структура и цвят листа.

На преден план две хости заемат място в бетонен съд, заедно с лимоненожълта гейхера и двуцветен бръшлян. Зад тях се издига традесканцията. Всички видове растат добре в ажурна сянка.

Съвет: ако прилагате торове с продължително действие, тогава впоследствие грижата за растенията ще бъде ограничена само до редовно поливане.

План за засаждане

1. Хоста Зиболдиана (Hosta sieboldiana)

2. Бръшлян (Hedera)

3. Хоста "June"

4. Традесканция (Tradescantia) "Сладка Кейт"

5. Polystichum setiferum "Dahlem"

6. Heichera "Lime Marmalade"

6. Средиземноморско очарование 

Растения с южен привкус са засадени в дървена кутия. Основният акцент е върху маслиновото и лавровото дърво, които растат в центъра.

Те са придружени от пикантни партньори: мащерка, розмарин, риган и градински чай. Снежнобелите цветя на пеларгонията успешно разреждат зеленото облекло на съседите и придават на целия ансамбъл нотка на изтънченост.

Съвет: тъй като аранжировката като цяло изглежда нежна и изискана, кутията трябва да бъде избрана в най-неутралния цвят и дизайн, в противен случай тя ще отвлече вниманието от растенията.

План за засаждане

1. Тимус (Thymus)

2. Pelargonium peltatum (Pelargonium peltatum) '"Snow Cascade"

3. Розмарин "Prostratus"

4. Европейска маслина (Olea europaea)

5. Sage "Rotmuhle"

6. Риган (Origanum)

7. Лавър (Laurus ) - благороден

7. Стилно и изискано решение 

Композицията е издържана в спокойни цветове. Най-ярките са дребноцветната петуния с двуцветни цветове и сладкият картоф с бледозелени листа. Euphorbia украсява центъра на ансамбъла с пухкав бял облак. На заден план цветята на гаурата пърхат като бели пеперуди.

План за засаждане

1. Petunia "PurpleCream"

2. Euphorbia "Diamond Star"

3. Сладък картоф (Ipomoea batatas) "LightGreen"

4. Gaura "Snowbird", 2 екземпляра

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хипертермията е спешно състояние - в 10 до 50% е фатално и има лоши последици при голяма част от оцелелите. Докато дойде лекар: преместване на хладно място, разсъбличане, намокряне на кожата. Дори при успешно лечение пълното възстановяване на вътрешните органи може да отнеме от 2 месеца до една година
Григор Димитров ще играе и на двойки на турнира от категорията "Мастърс 1000" в Синсинати (САЩ). Българският тенисист отново ще участва с Андрей Рубльов (Рус). Двамата срещат Даниел Евънс (Вбр) и Джон Пиърс (Авл). При победа Димитров и Рубльов ще играят с Марсел Гранойерс (Исп) и Орасио Себайос (Арж), от които загубиха на "Мастърс 1000" в Монреал
"Ботев" (Пловдив) изпусна победата в битката за Тракия - водеше на "Берое" с 1:0 в Стара Загора до 90-ата мин, но допусна изравнително попадение и мачът от 6-ия кръг на Първа лига завърши 1:1. За гостите от Пловдив беше точен Антоан Бароан в 49-ата мин. Абубакар Тунгара отбеляза за старозагорци в самия край

Градина 24 / Дизайн