Напишете дума/думи за търсене

Водна помпа от пластмасови тръби

С помощта на най-простата домашна водна помпа, сглобена от пластмасови канализационни тръби, можете бързо да изпомпвате вода от сонда и да я насочите към правилното място: или просто напълнете контейнера, или го прекарайте до разпределителната точка. Водната помпа работи в тандем с крачна автомобилна помпа.

Първо, сглобяваме рамка от канализационни пластмасови тръби, 90-градусови ъгли и тройници, както е на снимката. След това инсталираме друг комплект от парчета тръба и тройници. Монтираме кран и пластмасова тапа по ръбовете.

Отрязваме парче тръба с диаметър 90 мм и дължина около 40 см. От едната страна поставяме върху него преход от по-голям диаметър към по-малък. Монтираме в централната част на предварително сглобената конструкция (вкарваме го в тройника). Пробиваме дупка в тръбата и вкарваме фитинг в нея. Фиксирайте с гайка.

От парче пластмаса изрежете кръг малко по-голям от вътрешния диаметър на централната тръба. Пробийте четири дупки в него. След това изрязваме парче гума и го прикрепяме към предварително изработената част.

Вмъкваме кръга в 90-милиметровата тръба, под няколко милиметра от върха. Фиксираме с уплътнител.

Подготвяме още един преход от голям диаметър към по-малък. Пробиваме дупка в него, в който да сложим фитинга. Поставяме върху тръбата. На върха монтираме ъглов изход, през който ще излиза вода.

Принцип на работа 

Вмъкваме пластмасова канализационна тръба в сондата, в размери, подходящи да се върже с изобретението. След като монтираме домашната водна помпа, към нея пък - там, където стърчат фитингите - свързваме маркучите на автомобилната крачна помпа. Затягаме ги с телче.

Тогава всичко е просто: изпомпваме необходимото налягане в системата и изчакваме, докато водата потече от изхода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Германката Лена Дюр спечели втория слалом за световната купа в алпийските ски, проведен в чешкия зимен център Шпиндлерув Млин, и така спря американката Микаела Шифрин да изравни рекорда за най-много победи. Той е притежание на легендарния швед Ингемар Стенмарк - 86. Шифрин бе начело след първия манш
Директорът на столичната болница "Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев е подал молба за напускане, пише БТА. Заявил го е, потърсен за коментар заради информация за предстоящ протест на работещите в лечебното заведение. По думите му един от мотивите в молбата му за напускане е липсата на приемственост в системата, както и честа смяна на политиката
Слави Трифонов сравни политическата среда в България с български вариант на Хари Потър. Във фейсбук той остро нападна Кирил Петков и "Продължаваме промяната" заради изявленията, че събират добрите сили. Нарича го "инфантилен и объркан човек, който смята всички останали за инфантилни като него". Ето цялата публикация на Трифонов във фейсбук: Кога

Градина 24 / Дизайн