Напишете дума/думи за търсене

Късните сортове домати също се колтучат

Късните домати все още продължават да растат усилено. В този период се формира второто стъбло на двустъблените домати. И късните домати също се колтучат. При тях е препоръчително колтукът под първото съцветие да се остави, а всички останали нагоре по стъблото да се отстранят.

Към края на август трябва да прекършите върха на главното стъбло и на разклонението, като оставите 2-3 листа над него.

Внимание!

  • И колтученето, и прекършването на върха, въобще всички операции, които извършвате по растенията, трябва да правите много внимателно.
  • Не бива да докосвате с пръсти наранените места, защото може да заразите растенията с опасни болести.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
ГЕРБ покачва резултата си и води пред "Продължаваме промяната" с 9 процента в края на предизборната кампания. "Промяната" продължава да губи привърженици. "Възраждане" обаче върви все нагоре. Това сочи последното представително проучване на Научноизследователския център "Тренд" по поръчка на "24 часа"
Сумата от 50 хиляди лева е нужно да бъде събрана за изграждане на паметник на легендата на българския футбол и “Левски” Георги Аспарухов-Гунди. Това обяви кметът на столичния район “Слатина” Георги Илиев. Проектът е завършен и предстоят административни процедури по официалното му одобряване от всички институции и разрешение за поставянето му в
Не знам за каква евро-атлантическа коалиция може да се говори с ГЕРБ и този лидер, казва съпредседателят на “Продължаваме промяната” Ако аз лично съм пречка за просперитета на България или за стабилното управление, съм готов да направя крачка назад Хората оценяват, че като спряхме вноса на отровни зеленчуци и плодове през Капитан Андреево

Градина 24 / Зеленчуци