Напишете дума/думи за търсене

Време е за късна сеитба на спанак

От средата на август започва сеитбата на спанак като втора култура. Градинарите, които искат да получат реколта през есента, трябва да започнат още сега. Ако се засее по-късно, ще се реколтира рано напролет.

Летният спанак се сее в продължение на почти три месеца, чак до края на октомври. Който иска да отглежда повече, може да направи поетапна сеитба. Сее се през 7-10 дни и се прибира също през толкова.

За да се развиват нормално растенията, трябва да ги отглеждате при оптимални условия. Затова когато сеете, имайте предвид:

  • Разстоянието между редовете трябва да е 20 см.
  • Разстоянието между растенията вътре в реда - съответно 5 см.
  • Дълбочината на сеитба да е около 2 см.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Пенсиите е една от големите теми за четвърти път през тази предизборна година и половина. В предизборна кампания. Една от основните теми са доходите на пенсионерите. Този път има и интересно съвпадение - ден преди парламентарния вот тази неделя влиза в сила 3-ото за годината увеличение на пенсиите. Достатъчно ли е то, това ли бе правилният подход
ГЕРБ покачва резултата си и води пред "Продължаваме промяната" с 9 процента в края на предизборната кампания. "Промяната" продължава да губи привърженици. "Възраждане" обаче върви все нагоре. Това сочи последното представително проучване на Научноизследователския център "Тренд" по поръчка на "24 часа"
Сумата от 50 хиляди лева е нужно да бъде събрана за изграждане на паметник на легендата на българския футбол и “Левски” Георги Аспарухов-Гунди. Това обяви кметът на столичния район “Слатина” Георги Илиев. Проектът е завършен и предстоят административни процедури по официалното му одобряване от всички институции и разрешение за поставянето му в

Градина 24 / Зеленчуци