Напишете дума/думи за търсене

Зеленчуците се берат сутрин, тогава те са най-свежи

По принцип препоръката, която се дава е зеленчуците да се берат рано сутрин или късно вечер. По принцип обаче сутрешната беритба има повече предимства.
Сутринта зеленчуците са най-свежи, за разлика от топлите часове на деня, когато растенията губят част от влагата в тъканите си.

Това личи най-добре при листните зеленчуци, които са с по-нежни листа. Те изглеждат като спаружени, ако се откъснат през деня. Задължително е обаче да се изчака да се вдигне росата, ако има такава. Зеленчуците не се берат и когато вали.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
ГЕРБ покачва резултата си и води пред "Продължаваме промяната" с 9 процента в края на предизборната кампания. "Промяната" продължава да губи привърженици. "Възраждане" обаче върви все нагоре. Това сочи последното представително проучване на Научноизследователския център "Тренд" по поръчка на "24 часа"
Сумата от 50 хиляди лева е нужно да бъде събрана за изграждане на паметник на легендата на българския футбол и “Левски” Георги Аспарухов-Гунди. Това обяви кметът на столичния район “Слатина” Георги Илиев. Проектът е завършен и предстоят административни процедури по официалното му одобряване от всички институции и разрешение за поставянето му в
Не знам за каква евро-атлантическа коалиция може да се говори с ГЕРБ и този лидер, казва съпредседателят на “Продължаваме промяната” Ако аз лично съм пречка за просперитета на България или за стабилното управление, съм готов да направя крачка назад Хората оценяват, че като спряхме вноса на отровни зеленчуци и плодове през Капитан Андреево

Градина 24 / Зеленчуци